Konut fiyatları yüzde 14 arttı

Haberin Devamı

Türkiye’nin önde gelen seri ilan sitelerinden Hurriyetemlak.com’un ekim ayı emlak endeksi açıklandı. İzmir’deki emlak fiyatlarında artış dikkat çekiyor.

TÜRKİYE’nin üçüncü büyük kenti İzmir’de, gayrimenkul sektöründeki hız her geçen gün artıyor. Kentin dört bir yanında şantiye alanını andıran manzara var. Deprem gerçeği, altyapı projeleri, konut hamleleri, kentsel dönüşüm yasası ve gayrimenkule yabancı ilgisinin artması bu hareketliliğin itici güçleri olarak karşımıza çıkıyor.

Bir yanda bu gelişmeler yaşanırken, öte yanda ise bu hareketlilik beraberinde gayrimenkul sektöründe fiyatlara yansımış durumda. Hurriyetemlak.com’un ekim ayı emlak endekisi de bunu yansıtıyor.

Hurriyetemlak.com’un verilerine göre İzmir’deki satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 14 artarak bin 611 TL’ye ulaştı. İlde kira ortalaması da yine yüzde 10 artışla 8 lira oldu. Amortisman süresi ise 18 yıl olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Konut fiyatları yüzde 14 arttı

Ticaride düşüş var

İzmir’de ticari gayrimenkul fiyatlarında ise düşüş dikkat çekiyor. Ortalama metrekare fiyatları bir yılda yüzde 2 azalarak bin 835 TL oldu. Kirada ise yüzde 9 oranında artış yaşandı ve metrekare ortalama kira fiyatı 13 TL oldu. Ticari gayrimenkulde amortisman süresi 12 yıl olarak açıklandı. İzmir’de arazi fiyatları bir yılda yüzde 25 artarak 64 TL’ye ulaştı.

Önümüzdeki yıl bu fiyatların daha da yükseleceği tahmin ediliyor. Konut alma düşüncesinde olanların hızlı hareket etmesinde fayda var.


Ev alana sürpriz hediye

İZMİRLİ dört iş insanının bir araya gelerek kurduğu Verapol İnşaat, sektöründe önemli projelere imza atmayı sürdürüyor. Son projelerinden biri ise Bornova Veranova... Şirket ortaklarından Mustafa Duğral, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“1. etap satışlarımız hedeflenen süreden daha önce tamamlandı. Şu anda 2. etap satışlarımız devam ediyor. Temelden, cazip banka kredisi faiz oranlarıyla daire fiyatının yüzde 75’ine kadar kredi kullandırabiliyoruz. Yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, merkezi sistem doğalgaz, her daireye kiler, güvenlik, oyun alanları, modern peyzaj, fitness, sauna, yürüyüş parkuru ve daha birçok özellikle Veronava’da keyifli yaşamın anahtarını sunuyoruz.”

Haberin Devamı

Daire alanlara farklı sürprizlerinin de olduğunu belirten Duğral, “Bulaşık makinesi ve 2 klima hediye ediyoruz. Yakında 3. etap satışlarına başlayacağız. Ayrıca, Bayraklı’da da prestij projemiz olacak Verapol Plaza’yı hayata geçireceğiz” dedi.

Konut fiyatları yüzde 14 arttı

Dasif İnşaat’ın yeni projesi satışa çıktı

İZMİR’de önemli projelerde imzası bulunan Dasif İnşaat, Gaziemir’de yeni yaşam alanları oluşturmaya devam ediyor. Firma, yeni projesi Dasif Plus’ın inşaatına başladı. İki etaptan oluşan projede, toplam 62 daire yer alıyor. Birinci etapta 4 blok ve 40 daire, ikinci etapta ise 22 daire bulunuyor.

Dasif İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adil Eroğlu, çocuk oyun alanı, kapalı otoparkı ve yüzme havuzu olan Dasif Plus’ta daire satışlarının başladığını dile getirerek, uygun ödeme koşulları ve müşteri memnuniyetini her zaman önemsediklerini belirtti. Eroğlu, “Dasif İnşaat, ‘Yaşam kurar’ sloganıyla hareket etmeye devam ediyor. Dasif Plus’ta her türlü konfor ve detay düşünüldü” dedi.

Haberin Devamı

Konut fiyatları yüzde 14 arttı

Yeni proje ocakta

Adil Eroğlu, 130 ve 140 metrekare arasında değişen dairelerde kullanılan malzemelerin de birinci sınıf olduğunu kaydetti. Satış öncesi ve satış sonrası müşteri memnuniyetinin ön planda tutuklarını aktaran Eroğlu, çarpıcı mimari çizgileriyle fark yaratıklarını belirterek, “Ocakta da kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeşilyurt’ta da 80 dairelik yeni inşaatımız başlıyor” bilgisini verdi.

Yazarın Tüm Yazıları