Taner Aşkın'dan çarpıcı açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Taner Aşkından çarpıcı açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2013 12:27

TT Arena Stadyumu'nun açılışında yaşanan olaylar uzun süre konuşulmuştu. Başbakan Erdoğan ve devlet yetkililerinin stadyuma gelişi sırasında yuhalamalar ve protestolar olmuş olay kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı. Dönemin Galatasaray yöneticilerinden Taner Aşkın ise olaylarla ilgili ilginç ayrıntılar verdi ve bir iddia da bulundu: Gecekondusu yıkılan insanlar ilk gerginliği başlattılar.

Haberin Devamı

CNN Türk'te yayınlanan Enver Aysever ile Aykırı Sorular programına katılan eski Galatasaray yöneticisi Taner Aşkın, TT Arena'nın açılışı sırasında yaşananlarla ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Aşkın, açılışın olduğu gün daha öğle saatlerinde stadyuma gecekondusu yıkılan bir grubun girdiğini ve ilk gerginliğin bu şekilde başladığını iddia etti. Aşkın bu durumu emniyet yetkililerinin de bildiğini ve hükümet yetkililerini, korumaları "Stadyumda hava iyi değil" diyerek uyardıklarını söyledi.

Taner Aşkın, TT Arena'nın açılışındaki olaylar hakkında şunları söyledi;

"Saat 14.30 sıralarında stadyuma gittiğimde 25-30 kişilik bir grup gördüm. Nereden davetiye aldıklarını bilmiyorum ama girmişler. Sonra bu sayı 40-50 kişiye çıktı. Bu esnada koruma müdürü yanıma geldi ve "Bu insanlar burada gecekonduları yıkılan insanlar. İşin tabiriyle su koyuveriyorlar" dedi. Tabii o araziler aslında o insanların mıydı mağdur duruma mı düştüler yoksa araziler Milli Emlak'a mı aitti bilmiyorum.

Haberin Devamı

ADNAN POLAT, BAŞBAKAN'DAN ÖZÜR DİLEDİ / HÜRRİYET TV

BAŞBAKAN STATTAN ERKEN AYRILDI / HÜRRİYET TV

Akşamüstü saatlerinde emniyette bu grubu tespit etti ve bildiğim kadarıyla çıkarmak istediler ve bir kısmını da çıkardılar. Ama hepsi çıktı mı çıkmadı mı; yoksa bir zaman sonra tekrar geri geldiler mi bilmiyorum.

Saat 17:30, 18:00 arası sayın Cumhurbaşkanı da oraya intikal edecekti. Saat 18:00 gibi korumalar stadyumdaki havanın iyi olmadığını yetkili korumalara bildirdiler.

Bakın binlerce kişinin olduğu yerde ben 25, 30 kişiyi suçlamıyorum. Ama olayı başlatan onlardı. Gitgide bu iş büyümeye başladı. Rahatsızlık başladı. Biz havayı hissediyoruz.

O esnada Sayın Başbakan stadyuma geldi ve havayı kendisi de gördü. Zaten kendisi de konuşmadı ve TOKİ Başkanı olarak Erdoğan Bayraktar konuştu. O konuşma esnasında da Erdoğan beyin hızlı konuşursam, yüksek sesle konuşursam sesleri bastırırım diye düşündüğüne inanıyorum. Bu da tepki aldı. İlk tepkiyi gösteren ekiple bu tepki birleşti. Asla bir organizasyon yoktu o anda etki ve tepki oldu.

Bakın o stat orada varsa Tayyip beyin büyük emeği vardır.

Haberin Devamı

"GALATASARAY BATMAK ÜZERE"
Enver Aysever'in "Galatasaray'ın batmak üzere olduğunu, 300 milyon Dolar paranın berheva edildiğini ancak bu ekonomik tabloyu Galatasaray'ın büyük transferlerle örttüğünü iddia ediyorsunuz" sorusuna ise Taner Aşkın şu yanıtı verdi; "Enver Bey bunu ben söylemiyorum. Yönetimin verdiği ekonomik raporlar ve doneler bunu gösteriyor. Biz bunları Divan'da konuşuyoruz. Bana bunun için disiplin cezası verildi."

BAKMADAN GEÇME!