Gezici Festival başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Gezici Festival başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2013 01:18

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Gezici Festival, yarın Edremit’te yapılacak açılışla başlayacak. Festival, 29 Kasım-5 Aralık Ankara gösterimlerini yapacak.

Haberin Devamı

Ankara Sinema Derneği’den yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenecek Gezici Festival, 19. yolculuğuna yarın Edremit’te başlayacak. Gezici Festival, 29 Kasım-5 Aralık Ankara gösterimlerinin ardından, 6-9 Aralık tarihleri arasında Sinop’a konuk olacak.

KURTİZ’İN YÖNETTİĞİ GÜL HASAN

Edremit’te, Tuncel Kurtiz’in anısına Edremit Belediyesi ve Güre Belediyesinin katkılarıyla gün boyu film gösterimleri yapılacak. Açılışta Gezici Festival arşivinden seçilen görüntülerden oluşan Gezici Festival’in Yol Arkadaşı: Tuncel Kurtiz belgeseli; Tuncel Kurtiz, Sema Moritz ve Reyend Bölükbaşı’nın 2004 yılında Macaristan’da gerçekleştirdikleri Şeyh Bedrettin Destanı gösterisinin kaydı ve Kurtiz’in 1979 yılında İsveç’te yönettiği ve başrolünü üstlendiği sıradışı gurbetçi filmi Gül Hasan gösterilecek.

Haberin Devamı

HITCHCOCK İLE BAŞLAYACAK

Gezici Festival’in Ankara’daki açılışı 28 Kasım akşamı, İngiliz Film Enstitüsü’nün (BFI) geçen senelerde, Hitchcock projesi kapsamında uzun ve titiz bir yenilemeyle eski haline getirdiği Alfred Hitchcock’un 1925 ve 1929 yılları arasında çekilmiş, az bilinen dokuz sessiz filminden biri olan Şantaj’ın (Blackmail) gösterimiyle gerçekleşecek. Festivalin Dünya Sineması bölümünde, Berlin, Cannes ve Sundance gibi önemli festivallerden ödüllerle dönen filmler Gezici Festival izleyicisiyle buluşacak. Muhteşem Güzellik (The Great Beauty), Genç Kız ve Boksör (Cutie and the Boxer), İşçiler (Workers), Karşınızda Martin Bonner (This is Martin Bonner) ve Kimsenin Kızı (Nobody’s Daughter Haewon), Türkiye gösterimlerini ilk kez Gezici Festival’de gerçekleştirecek. Ölümsüz Aşk (Ain’t Them Bodies Saints), Geçmiş (The Past), Gloria ve Dünya Bizim Değil (A World Not Ours) ilk kez Ankaralı izleyiciyle buluşacak.
Ankara’daki gösterimler Kızılay Büyülü Fener Sineması, Alman Kültür Merkezi ve Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, Sinop’ta Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Edremit’te Olivecity AVM Akçay Atlas Sineması’nda gerçekleşecek. Festival duyuruları, program, filmler ve etkinliklere Gezici Festival’in web sitesinden ulaşılabilinecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!