ABD'li Jennifer Arap dünyasını büyüledi

Güncelleme Tarihi:

ABDli Jennifer Arap dünyasını büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2013 10:16

“Yetenek Sizsiniz” yarışmasının Arap dünyasındaki versiyonu “Arabs Got Talent”a katılan ABD’li Jennifer Grout, bir anda dünya basınının gündemi oldu. Çünkü Grout adı sorulduğunda anlayacak kadar bile Arapçası olmamasına rağmen, Arap müziğinin en klasik eserlerini mükemmel bir aksanla ve neredeyse yanlışsız söylüyor.

Haberin Devamı

Yarışmanın ön eleme turunda Mısırlı efsanevi şarkıcı Ümmü Gülsüm’ün Baid Anak isimli şarkısını icrasıyla jüri üyelerini büyüleyen Grout, önce yarı finale kaldı sonra da finale çıktı.

Finale çıkmasının ardından dünya basının ilgisi de bir anda 23 yaşındaki Grout’a odaklandı.

İŞTE AMERİKALI KIZIN ARAP DÜNYASINI BÜYÜLEYEN PERFORMANSI

Muhteşem yorumunun yanı sıra ut da çalabilen Grout, müzisyen bir ailenin kızı olarak Boston’da doğmuş. Çocukluğunda keman ve piyano çalmayı öğrenmiş. Ardından değişim öğrencisi olarak Kanada’ya gittiğinde uda ve Arap müziğine merak salmış.

Programda ilk performansı sırasında Arapça bilmediğine ve Arap olmadığına inanmayanlar olmuş. Grout bununla ilgili, “Benim gerçekten Amerikalı olmadığıma dair birçok söylenti var. Ben bunları iltifat kabul ediyorum çünkü inanılmaz bir şey yaptığım anlamına geliyor” diyor.

Haberin Devamı

Yarışmanın finali 7 Aralık’ta yayınlanacak. Grout’un kazanıp kazanamayacağı belli değil ancak Arap dünyasının yüreğini şimdiden kazandığı söylenebilir.

Programın jürisi, Lübnanlı ünlü şarkıcı Nagva Karam’ın sözleri de bunun bir işareti: “Jennifer! Bir kelime bile Arapça konuşamıyorsun ama bazı Arap şarkıcılardan daha iyi söylüyorsun. Çok uzun bir süredir Batı'yı taklit ediyoruz ve ilk kez Arap dünyasıyla hiç alakası olmayan bir insan, Arapça konuşamayan Amerikalı bir kız, Arapça şarkılar söylüyor.”

BAKMADAN GEÇME!