Otel diye gittik randevuevi çıktı

Güncelleme Tarihi:

Otel diye gittik randevuevi çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2013 00:12

27 Eylül’de vefat eden Tuncel Kurtiz için Akatlar Kültür Merkezi’nde anma töreni düzenlendi. Törene Tarık Akan da katıldı ve usta oyuncuyla ilgili anılarını anlattı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nin organize ettiği törene ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 300 kişi katıldı. Nebil Özgentürk’ün hazırladığı belgeselle başlayan gece, konuşmalarla devam etti. Törene damgasını vuran isim ise Tarık Akan oldu. Sanatçı, 1978 yapımı “Sürü” filminde birlikte rol aldığı Tuncel Kurtiz’le o dönemde yaşadıklarını anlattı: “Tuncel’le ‘Sürü’ için gittiğimiz Siirt’te tanıştım. İki ay boyunca yaylada çadırlarda kaldık. Güneş battıktan sonra inanılmaz bir soğuk başlıyordu. Tuncel, Stockholm’den geldiği için uyku tulumu getirmişti. Hava soğuyunca tulumun içinde çırılçıplak soyunup yatıyordu. Aynı tulumda ben de olduğum için çıldırıyordum. Sonra tulumu satın almak istedim ama satmadı.”

TULUMDA ÇIRILÇIPLAK

Akan, şöyle devam etti: “1.5 ay sonra ikimizde de para kalmadı. Ekip olarak Ankara’ya gitmek için yola çıktık. Fena halde açtık. Trende yemek dileniyorduk. Dört günlük yolculuktan sonra Ankara’ya ulaştık. Bizi Yılmaz (Güney) abinin arkadaşları karşıladı. Kızılay’da dört katlı bir otele yerleştirdiler bizi. Sabah saat 5 gibi oteli polisler bastı, ‘Yanınızda kadın var mı?’ diye sordular. Daha sonra polisler o binanın randevuevi olduğunu söyledi. Meğer Yılmaz abinin arkadaşları paraları olmadığı için randevuevini boşaltmış, tertemiz yapmış ve orayı hazırlamışlar!”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!