Dershaneye gitmeden 500 tam puan aldı

Güncelleme Tarihi:

Dershaneye gitmeden 500 tam puan aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2013 17:40

Bursa’nın İznik ilçesinde, 2011 yılında dershaneye gitmeden SBS'de 500 tam puan elde eden Selahattin Mert Akel, aile desteğiyle dershaneye gitmeden başarı elde edilebileceğini ispatladığını söyledi.

Haberin Devamı

Babası Sadettin Akel'in belirlediği çalışma programı ile sınavlara hazırlandığını belirten 16 yaşındaki Selahattin Mert Akel, diğer öğrencilerin de bunu başarabileceğini savundu. Haftanın 6 günü 40'ar dakika ders ve 20'şer dakika teneffüs aralığı ile başarı elde ettiğini söyleyen Akel, "Cuma günleri ders yapmıyordum. Kendime zaman ayırıp beynimi dinlendiriyordum" dedi.

Baba Sadettin Akel de, “Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın dershaneler ile ilgili görüşüne sonuna kadar destek veriyorum. Önce disiplin olmalı. Veliler, çocuklarını dershaneye veriyor, bir daha yüzlerini göremiyor. Dershaneler çocukları adeta hapsediyor. Çocuğu bir daha göstermiyor. Bu da ülke güvenliği açısından son derece önemli. Hiçbir aile çocuklarını takip edemiyor. Aile ile çocuğun koordinasyonu bir bütün olursa başarı elde edilir. Dershanelere de ihtiyaç kalmaz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Siyasi partiler popülist yaklaşıyor

Sadettin Akel, dershane meselesine bazı siyasi partilerin popülist yaklaştığını belirterek, "Ben olayın mutfağında bulunan biriyim. Bilmeden beyanlarda bulunmasınlar. Bir veli olarak bu başarının nasıl elde edileceğini çok iyi gördüm. Başbakanın en isabetli çalışmalarından biri de dershaneleri kapatmak olmasıdır" şeklinde konuştu.

Başarılı olan öğrencilerinin ödüllendirilmesini tavsiye eden Sadettin Akel, "500 tam puan alan öğrencilerin ödüllendirilmesi lazım. Sayın Başbakanımıza ve Milli Eğitim Bakanımıza buradan sesleniyorum. Üniversite sınavına girmeden bir şekilde bu yavrularımız ödüllendirilsin. Milli eğitimin yetersiz olduğu yerde dershaneler devreye giriyor. Bunun tedbirini alarak okullarda özel kurslar açarak bu açığı kapayabilirler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!