Hollywood yapımcısı İsrail ajanı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hollywood yapımcısı İsrail ajanı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2013 15:40

Aralarında “Özel Bir Kadın” ve “Dövüş Kulübü" gibi filmlerin de yapımcılığını üstlenen Arnon Milchan, İsrail için casusluk yaptığını itiraf etti.

Haberin Devamı

KUDÜS - Hollywood’da başarılı yapımlara imza atan Arnon Milchan İsrail'in Channel 2 TV kanalında yayınlanan bir programa katıldı.

Casusluk yaptığını itiraf eden Milchan, İsrail'in nükleer silah programı için gereksinim duyduğu iddia edilen teknolojileri satın almasına yardımcı olduğunu belirtti.

Hollywood'da başarılı bir yapımcı olmadan önce bir gübre tesisi işleten Milchan, "Her şeyi ülkem için yaptım ve bundan da gurur duyuyorum" dedi.

Sinemanın başkentinde de casusluk faaliyetlerine devam ettiğine işaret eden Milchan, "Hollywood'a geldiğimde kendimi gerçek tutkum olan film yapımına adamak istedim. Ama bazen diğer faaliyetlerimi de sürdürmek zorunda kaldım" dedi.

Milchan, gizli saklı işlerine kimi zaman sinema dünyasının ünlü isimlerinin de bulaştığını dile getirdi.

Haberin Devamı

New Regency film şirketini kuran Milchan, aralarında "Pretty Woman (Özel Bir kadın)", "Fight Club (Dövüş Kulübü)" ve "L.A. Confidential" (Los Angeles sırları) gibi unutulmaz filmlerinde yer aldığı 120 eserin yapımcılığını üstlenmişti.

Milchan'ın iki yıl önce izinsiz yayımlanan biyografisinde ünlü yapımcının İsrail'in gizli savunma programları için bilgi toplayan Bilimsel İlişkiler Bürosu için çalıştığı ileri sürülmüştü.

“Lekem” adıyla bilinen büro, 1987'de ABD Donanması'nda istihbarat analisti olarak çalışan Jonathan Pollard'ın ömür boyu hapse mahkum edilmesine neden olan casusluk olayına karıştığı için feshedilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!