Çağan yine ağlatacak

Güncelleme Tarihi:

Çağan yine ağlatacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2013 12:43

“BABAM ve Oğlum”, “Issız Adam” ve “Dedemin İnsanları” filmleriyle dikkat çeken Çağan Irmak’ın yazıp yönettiği “Tamam mıyız?” filminin basın gösterimi dün Kanyon’da Cinemaximum Sinemaları’nda yapıldı.

Haberin Devamı

Başrollerinde Aras Bulut İynemli, Deniz Celiloğlu, Sumru Yavrucuk ve Aslı Enver’in oynadığı yapım, sinema eleştirmenlerinden geçer not aldı. Sevgilisi tarafından terk edilen, aynı zamanda işini kaybeden bir heykeltıraş ile bedensel engelli bir gencin dostluk öyküsünü anlatan “Tamam mıyız?”, 29 Kasım’da vizyona girecek.

ELEŞTİRMENLER NE DEDİ?
Atilla Dorsay: Filmi izlerken bol bol ağladım, ağlamaktan da utanmadım. Çok kaliteli bir melodram. “Issız Adam” gibi başlıyor, “Babam ve Oğlum”a kayar gibi oluyor. Ama sonu öylesine çarpıcı ki, kolay kolay hiçbir filmle ilişki kurulamaz. Bana biraz “Yağmur Adam” filmini hatırlattı. Ama kendi içinde çok özgün, çok yenilikçi bir film. Oyunculuklara bayıldım. Çağan Irmak’ın olgunluk çağı filmi diyebiliriz.

Serdar Akbıyık: Çağan Irmak’ın filmlerine herkes son dönemlerde ağlamak için gider. Bu filmin de böyle etkisi var. Ötekileştirmeyi çok gerçek bir şekilde anlatmış. Diyaloglar ilgi çekici. Cesaretli bir iş. Çünkü eşcinsel bir karakteri filmin odağı yapmış. Bunu abartmadan yapmış. Özürlü diye tabir edilenleri de, ki ben onlara özürsüz diyorum, filmin odağına ortak olarak oturtmuş. Filmin bizi etkilememesi çok zor. Oyunculukları çok iyi buldum.

Alper Turgut: Çağan Irmak’ın iyi filmlerinden biri değil ama sırtımızı çevirdiğimiz, ötelediğimiz insanları konu almış. Aslında zor bir iş çıkarmış ortaya. Film, güzel mesajlar veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!