Okul teşvikinde başrol verginin

Güncelleme Tarihi:

Okul teşvikinde başrol verginin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2013 01:10

Başbakan Erdoğan’ın dershaneleri okula çevirenlere destek vereceğinin açıklanması üzerine gözler teşviklere çevrildi.

Haberin Devamı

Yeni teşvik sistemi kapsamında vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi ve gelir vergisi stopajı desteği verilirken, bu yıl 223 kişi ve kurum bunlardan yararlandı.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın kapanması gündeme gelen özel dershane sahiplerine seslenerek, “Okullarınızı kurun size ucuz kredi ve vergi muafiyeti verelim” sözü gözleri son günlerde özel okullara verilen teşvik belgelerine çevirdi. Hükümet yeni teşvik sistemi kapsamında özel okul kuran girişimcilere vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi ve gelir vergisi stopajı desteği veriyor.

53 ŞEHİRDE 233 ÖZEL OKUL VAR

Ekonomi Bakanlığı, bu yılın eylül ayına kadar okul öncesi okul, ilkokul, ortaokul ve lise kurmak isteyen 233 kişi ve kurum, hizmetler sektöründe teşviklerden yararlandırdı. Özel okul kurmak için en çok başvuru İstanbul, Ankara, ve İzmir gibi büyükşehirlere geldi. Girişimciler Türkiye genelindeki 53 şehirde özel okul kurmak için devletin kapısını çaldı. Kişiler başta olmak üzere dernek ve vakıfların başvuru yaptığı şehirler arasında Hakkari, Şırnak, Siirt, Ağrı, Iğdır, Elazığ gibi doğu illeri dikkat çekti.

BÖLGELER ARASI FARKLI DESTEK

Devlet, yeni teşvik sistemi kapsamında bölgelere göre değişen oranlarda vergisel destekler veriyor. Devlet, özel okul kurmak isteyenlere geri kalmış illerin sıralandığı 6. Bölgede 10 yıllık gelir desteği, 10 yıl sigorta primi desteği, yüzde 90 vergi indirimi, yüzde 50 Yatırıma Katılım Oranı, 10 yıl da sigorta primi işveren hissesi desteği verdi. Bakanlık birinci bölgede yer alan İstanbul’da özel okul kurmak için başvuranlara da KDV istisnası ve faiz desteğinin yanısıra, yüzde 80 vergi indirimi, yüzde 40 yatırıma katkı oranı, 7 yıl da siğorta primi işveren hissesi desteği verdi. Başvurular arasında özel Anadolu Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi yapmak isteyen girişimciler de bulunuyor.

Haberin Devamı

Bir ayda okula 104 milyon TL

YAPILACAK yatırımlar 80 öğrenciden bin 200 öğrenci kapasitesine kadar çıkıyor. Sadece eylül ayında özel okul kurmak için başvuran 22 kişi ya da kurum 104 milyon liralık yatırım yapmak için teşvik belgesi aldı. Başvuran kurumlar arasında Bahçeşehir Okulları, MEF Okulları, Çağrı Özel Eğitim Hizmetleri, CMT Gıda ve İnşaat, Rahmi Seymen Özel Eğitim Kurumları, Özel Tarabya İngiliz Okulları, Özel Fatih Öğretim İşletmeleri, Mektebim Eğitim Kurumları, Okyanus Eğitim Kurumları, Yeni Özel Pendik Fen Dershanesi,
Zümrüt Özel Eğitim ve Sağlık Hizmetleri, Sema Eğitim Hizmetleri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!