Hayaliydi gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Hayaliydi gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2013 01:10

Bu yıl 19’uncu kez düzenlenecek Gezici Festival, 27 Kasım Çarşamba günü başlıyor. Festival, geçtiğimiz aylarda vefat eden ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz’in Edremit’te film festivali düzenlenmesi hayalini de gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Ankara Sinema Derneği’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 27 Kasım Çarşamba günü 19’uncu kez yollara düşecek.

9 Aralık’a dek sanatseverleri dünya sinemasıyla buluşturacak festivalin bu seneki teması ise ‘Ne Yapmalı?’. Ayrıca bu yıl, Gezici Festival’i daha başından itibaren destekleyen ve geçtiğimiz aylarda vefat eden ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz’in “Edremit’te film festivali” hayali de yerine getirilerek, festivalin açılışı önce Edremit’te, ardından Ankara’da yapılacak. Festival kapsamında bu yıl Türkiye’de çekilen uzun metrajlı filmlerden derlenen Türkiye Sineması 2013 bölümünde yer alan filmlerin yönetmen ve oyuncuları festivalde yapılacak galalarda izleyicilerle buluşacak. Öte yandan festival bu yıl Berlin, Cannes ve Sundance gibi önemli festivallerde gösterilen ve ilgi çeken filmlerden oluşan bir dünya sineması seçkisini de izleyicilere sunacak. Festivalde Kurtiz’in az bilinen filmleri ve dünya sinemasının özgün işleri de seyredilebilecek. Gezici Festival, 27 Kasım’da Edremit’e, 29 Kasım–5 Aralık tarihleri arasında Ankara’ya, 6–9 Aralık tarihleri arasında ise Sinop’a misafir olacak.

Haberin Devamı

Dostları onu anlatacak

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nin düzenlediği ‘Ustalara Saygı’ toplantısında kısa süre önce vefat eden ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz dostları tarafından anılacak. Bugün, Akatlar Kültür Merkezi’nde, saat 20.00’de başlayacak anmada, Kurtiz’le yolu kesişen sanatçılar, ustayı daha yakından tanıtacaklar. Etkinliğe; Atilla Dorsay, Ayla Algan, Melek Baykal, Melike Demirağ, Nebil Özgentürk, Sema, Sevi Algan, Tarık Akan, Tomris Giritlioğlu, Yılmaz Atadeniz ve birçok sürpriz konuk katılacak. Ayrıca Melike Demirağ ve Sema, Kurtiz’in sevdiği eserleri de seyirciler için seslendirecek. Etkinliğe katılım ücretsiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!