'Halis Özkahya kontrolden çıktı'

Güncelleme Tarihi:

Halis Özkahya kontrolden çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2013 21:39

Galatasaray - Sivasspor maçına hakem Halis Özkahya'nın kararları damga vurdu.

Haberin Devamı

11 sarı 4 kırmızı kart gösteren ve iki kez penaltı noktasını gösteren Özkahya'nın kararları tartışma konusu oldu. Özkahya'nın 90 dakika boyunca verdiği kararları ve pozisyonları hakem camiasının duayenleri değerlendirdi.

Eski hakem Serdar Tatlı: Halis Özkahya Galatasaray - Sivasspor maçında çok ciddi disiplin problemleri yaşadı. Verdiği kararları değerlendirecek olursak, maçın başında Eboue'ye Eren'in Sivasspor ceza sahasında attığı dirseğe penaltıyı çalamadı. Danny'nin iki sarı kartı ve kırmızı kart kararı ise doğru. Ümit'e çıkardığı ilk sarı kart da doğru ama ikinci sarı kart hatalıydı. O pozisyonda Ümit'in müdahalesi sarı kart değil, Burak kendisi takıldı ve düştü.

Cicinho'nun ilk sarı kartı da doğruydu. Cicinho 70. dakikada hakemin verdiği bir kararı protesto ederek topu yere vurdu. Orada kırmızı kartı gösteremedi. Drogba ile giridiği ikili mücadelede yoruma açık bir pozisyonda teredütsüz bir şekilde sarı kart gösterdi. Sadece bu pozisyon bile hakemin kontrolden çıktığının bir ispatı oldu.

Haberin Devamı

Drogba2nın penaltı kararı yoruma açık olsa bile yüzde yüzdellik bir gol pozisyonu değil ve net bir gol açısı yoktu Da Costa'nın direk kırmızı kartı da doğru değildi.

Kontrolü kaybetmiş durumdaydı. Sivasspor oyuna iyi başlamştı.Ama Eren'in Eboue'ye attığı dirsekte net bir kırmızı kart ve penaltıydı.

MEIRELES OLAYI KİMYASINI BOZDU

Özkahya'nın bu geceki kötü yönetiminin ardında geçtiğimiz sezon Meireles'in tükürdüğü pozisyon yatıyor. Meireles'e gösterdiği kırmızı kartın ardından PFDK, Özkahya'nın raporunu neredeyse görmezden gelerek Portekizli futbolcunun cezasında indirime gitmişti. Bu durum hakemler için çok ağır bir durum... DÜnyanın her yerinde hakem raporu baz alınır ama o zaman öyle olmamıştı. Ve bu sezon Kayserispor maçında Caner'i atamayışı da o psikolojiden kurtulamaması yüzünden. Yoksa o maçta Caner kesinlikle atılmalıydı. Bugün de yaptığı hatalara bakında Meireles olayından sonra kimyasının bozulduğunu net bir şekilde görebiliyoruz.

DERELİ: SARI KARTI BURAK'A GÖSTERMELİYDİ

Haberin Devamı

Eski hakem ve Sözcü Gazetesi Spor Yazarı Selçuk Dereli; Halis Özkahya için talihsiz bir geceydi. Verdiği vermediği kararlar ile maçın sonucuna etki etti. Kartların çoğu hatalıydı. Oyunun kontrolünü daha maçın başında kaybetti ve gereksiz kartlar gösterdi.

Maçtaki kritik kararları değerlendirecek olursak, Danny'nin atılmasına neden olan iki sarı kart da doğruydu. Ama Ümit'in ikinci sarı kartı hatalıydı hatta Burak Yılmaz'a hakemi aldatmaya yönelik hareket nedeniyle sarı kart verilebilirdi.

Cicinho'nun penaltı kararı da Özkahya'nın bu gece çaldığı doğru düdüklerden biriydi.

SELÇUK'UN FAULÜNÜ ATLADI VE GOL OLDU

Bence Özkahya, maçın en önemli hatası Galatasaray'ın ilk golünden önce yaptı. Selçuk İnan'ın Aydın Karabulut'a yaptığı bir faul çalınmadı ve pozisyonun devamında Galatasaray'ın ilk golü geldi.

Haberin Devamı

Maçın sona dakikalarındaki Drogba'nın düşürüldüğü penaltı pozisyonu Sivasspor'a gösterilen son iki kırmızı kartlar yoruma açık pozisyonlardı. Onları tartışmaya gerek yok, hakemin kararlarına saygı duyulabilir...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!