Ayrılık sonrası erkek davranışları

Karşı taraf olarak ilişki bitince yaptığımız taktiklere hâkimiz. Peki erkekler ‘buraya kadarmış’ cümlesinden sonra nasıl davranır? İşte 7 farklı tipte biten aşk sonrası stratejileri.

Haberin Devamı

‘Acımı böyle atlatıyorum’cular
Her gece birilerinin koynunda, ha bire birilerinin peşinde. Sorsan ayrılığı hâlâ atlatamamış. Eller havaya, sabahlar olmasın fink fink gezerek acı mı çekilirmiş? Biz evde tuvalet kâğıtlarına göz yaşlarımızı silelim, eşe dosta “Ölüyorum” diye haber yollayalım, yemeden içmeden kesilelim; adam gece “Esmeri mi götürsem, sarışının mı numarasını alsam?” diye düşünsün. En kötü yanları içip içip aramaları. Telefonu açmadığın zamanlar, zil zurna sarhoş haliyle kapına dayanmaları. Üstüne sabah, özür mesajları, “İçki sorunum var benim, başka dertlerim de var, zaten hayat bana ıska geçmiş...” Canım ya, çok mutsuz.

‘Senin için neler neler yaptım’cılar
İlişkinin başından sonuna kadar yaptığı her şeyin çetelesini tutup, ayrılık vakti geldiği an pusuda bekliyormuş gibi hemen sıralar yaptıklarını. Önce telefonla, sonra mesajla, ardından arkadaşlarına. Nankörlükle suçlar, her mesajında mutlaka yaptığı bir iyiliği hatırlatır. Demek ki yetmemiş yaptıkların, sevgin de ilgin de yetse zaten ayrılmazmışsınız. O yüzden ondan en fazla alacağı cevap, ‘hakkını asla ödeyemem’ olur. Onun üzerine de ‘ödeyeceksin, köpek gibi seveceksin!!!’ denmez ya...

Haberin Devamı

‘Ona iyi bakın’cılar
En bayığı bunlar, ilişki biter bitmez bütün çevreye haber gönderirler: “Eski sevgilime iyi bakın, o iyi bir insan, geceleri üstünü örtün, uyandığında sırtını öpün.” İlişkide de zaten böyledir bu tipler. Ha bire ilgi alaka adı altında seni yerinden kıpırdatmazlar. Hayatında en büyük şans onunla karşılaşmanmış gibi davranırlar. Özgüvenini yerle bir edip, ayrılığı bile kendi ego savaşına dönüştürürler.

‘Bir türlü kabullenemedim’ciler
“Beraber onca şeyi yaşadık, gün geldi açlık-tokluk-yokluğun altından kalktık. Telefonla ya da mesajla ayrılmak ayıp olur” dersin. Uzun, duygusal bir konuşma hazırlarsın. Aaa bir bakmışsın sarmaş dolaş olmuşsunuz. Bir ay boyunca ikna etmeye çalışırsın adamı ayrıldığına.

‘Arkadaş olabiliriz’ciler
Bir kere o işi unut canım. Eski sevgiliyle arkadaş kalmak için aradan baya bir zaman geçmesi gerekiyor. Yani adamın, senin memelerinin şeklini bile unutması gerekli, o derece. Yoksa ikinci haftadan, “Hasan’ı mı seçsem, Berk’le mi çıksam, hadiii bana kıyafet bulalım” diyemeyeceksin. Zaten o da arkadaşlığı senin başkalarıyla flörtünü izlemek için istemiyor. Bu tipler biraz da ‘elimin altında kalsıncılar’ aslında. Sen kenarda bir dur, varlığımın farkında ol, bir uzaklaşma bakayım...

Haberin Devamı

‘Seni çok özledim’ciler

Bu tiplerin evine, üstüne ya da bir şeyine çip takmış olduklarından şüpheleniyorum. Tam acıdan kurtulmuşsundur. Artık sabahları ağlamıyorsun, sosyal hayatına dönmüşsündür. Hatta birinden ufaktan ufaktan hoşlanmaya başlamışsındır. Pat, bir mesaj: “Seni çok özledim.” Her şey allak bullak olur, cevap yazsam mı diye kendini yersin. Sonra birden kötü anılar kaybolur, “Ben de özledim aslında” diye aklın gider. Sonra hobaaa baştan, “Sen bana bunu yaptın da ben ondan öyle yaptım da...”

Yazarın Tüm Yazıları