Galatasaray 2-1 Sivasspor

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 2-1 Sivasspor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2013 17:53

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 12. Haftası'nda kendi evinde maçı 8 kişi tamamlayan Sivasspor'u 2-1 mağlup etti. Maçın hakemi Halis Özkahya maç boyunca 11 sarı kart ve 4 kırmızı kart gösterdi.

Haberin Devamı

90 dakika boyunca 3 gol 11 sarı kart, 4 kırmızı kart, 2 penaltının çalındığı mücadelede goller 13. dakikada Burak Yılmaz, 31. dakikada Djebbour ve 36. dakikada Selçuk İnan'ın penaltısından geldi.

MUHTEŞEM MAÇTAN KARELER -
Adem KABAYEL ve Semih BAHADIR'n objektifinden

Maça yedek başlayan Drogba 82. dakikada Burak Yılmaz yerine oyuna girdi. 90. dakika bir penaltıdan faydalanamadı.Ligin 12. haftasında 6. galibiyetine ulaşan Galatasaray, puanını da 22'ye çıkartmayı başardı.

3'Ü ÇİFT SARIDAN 4 KIRMIZI KART

Galatasaray'da 21. dakikada Danny, Sivasspor'da ise 39. dakikada Ümit Kurt ve 90+3'de Cicinho ikinci sarı karttan kızmızı kartla, Da Costa ise direkt kırmızı kartla oyuncan atıldı.

Hakemler: Halis Özkahya, Ali Saygın Ögel, Mehmet Metin
Galatasaray: Eray İşcan, Dany, Chedjou, Gökhan Zan, Riera, Eboue,Melo, Selçuk İnan, Aydın Yılmaz (Dk. 72 Emre Çolak), Umut Bulut (Dk. 90+4 CeyhunGülselam), Burak Yılmaz (Dk. 82 Drogba)
Sivasspor: Korcan Çelikay, Cicinho, Costa, Ümit Kurt, Eren Aydın (Dk. 62 Utaka), Kadir Bekmezci, Adem Koçak, Burhan Eşer (Dk. 77 Yaouil), Aydın Karabulut, Chahechouhe (Dk. 86 Hakan Arslan), Djebbour
Goller: Dk. 13 Burak Yılmaz, Dk. 36 Selçuk İnan (Penaltıdan) (Galatasaray), Dk. 31 Djebbour (Sivasspor)
Kırmızı kartlar: Dk. 21 Dany (Galatasaray), Dk. 39 Ümit Kurt, Dk. 90 Costa, Dk. 90+2 Cicinho (Sivasspor)
Sarı kartlar: Dk. 54 Burhan Eşer, Dk. 74 Kadir Bekmezci (Sivasspor), Dk. 44 Umut Bulut, Dk. 89 Eray İşcan (Galatasaray)

Haberin Devamı

MAÇIN AYRINTILARI

BURAK YILMAZ 'DALYA' DEDİ

İki maç aradan sonra galibiyet

Son iki resmi maçında Kopenhag ve Fenerbahçe'ye yenilen Galatasaray, bugün Sivasspor karşısında aldığı 3 puanla moral buldu. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Danimarka temsilcisi Kopenhag'a 1-0 ve Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 2-0 yenilen sarı-kırmızılı ekibin elde ettiği bu galibiyet, yine UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki önemli Real Madrid karşılaşması öncesi takımda moralleri düzeltti.

DROGBA İLK KEZ YEDEK KALDI

Selçuk İnan, "siftah" yaptı

Sarı-kırmızılı takımda Selçuk İnan, bu sezon resmi maçlardaki ilk golünü Sivasspor'a attı. Galatasaray'ın ilk yarıda kazandığı penaltı atışını 36. dakikada kullanan Selçuk İnan, meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak, bu sezonki ilk golünü kaydetti.

Haberin Devamı

Galatasaray, Sivasspor'u yine puansız gönderdi

Süper Lig tarihinde Sivasspor ile İstanbul'da oynadığı bütün maçları kazanan Galatasaray, rakibini yine puansız gönderdi. Sarı-kırmızılı ekip, Sivas temsilcisiyle evinde oynadığı 9. karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmayı bildi. Bu maçlarda 20 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 6 gol gördü.

Sivasspor'un yenilmezlik serisi sona erdi

Sivasspor'un Süper Lig'deki 6 maçlık yenilmezlik serisi Türk Telekom Arena'da son buldu. Son 6 maçında Elazığspor, Gençlerbirliği, Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor, Bursaspor'u mağlup eden ve Trabzonspor ile berabere kalan Sivasspor, Galatasaray'a 2-1 yenildi ve son haftalardaki çıkışını sürdürmeyi başaramadı.

Mancini'den 4 değişiklik

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, son oynadıkları Fenerbahçe derbisine göre ilk 11'de 4 değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen aradan önce Fenerbahçe ile oynanan derbide ilk 11'de başlayan futbolculardan Didier Drogba ve Ceyhun Gülselam, Sivasspor karşısında yedekler arasında yer alırken, sakatlığı olan Semih Kaya ile Bruma ise kadroda bulunmadı.

Teknik direktör Mancini, bu oyuncuların yerine Sivasspor önünde sakatlığı geçen Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Albert Riera ve Umut Bulut'u ilk 11'de görevlendirdi. Sarı-kırmızılı ekipte Bruma ve Nordin Amrabat, yabancı sınırlaması nedeniyle 18 kişilik kadroya alınmadı.

Riera ligdeki ilk maçına çıktı

Sarı-kırmızılı takımda İspanyol oyuncu Albert Riera, Sivasspor karşılaşmasıyla bu sezon ilk kez bir lig maçında görev yaptı. Galatasaray'dan ayrılan Fatih Terim ve yeni teknik direktör Roberto Mancini'nin bu kulvarda daha önce tercih etmediği Riera, Sivasspor maçına ilk 11'de başlayarak, ligdeki ilk karşılaşmasına çıktı. İspanyol oyuncu, bu sezon takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 3 maçta forma giymişti.

Haberin Devamı

Muslera, Sneijder ve Semih Kaya kadroda yok

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan kaleci Muslera ve Semih Kaya ile Sneijder, Sivasspor maçının kadrosunda yer almadı. Son antrenmanda takımla çalışan Sneijder, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki zorlu Real Madrid maçı öncesi riske edilmedi. Tedavisine devam edilen Muslera'nın yerine ise son iki resmi karşılaşmada olduğu gibi kaleyi Eray İşcan korudu.

Aydın Yılmaz ilk kez 11'de

Galatasaray'da Aydın Yılmaz, bu sezon ilk kez bir lig maçına ilk 11'de başladı. Sarı-kırmızılı futbolcu, daha önce ligde 3 maçta sonradan oyuna dahil olmuştu.

Gökhan Zan 4 maç aradan sonra forma giydi

Galatasaray'da sakatlığı geçen Gökhan Zan, 4 maç aradan sonra formasına kavuştu. Ligin 7. haftasındaki Akhisar Belediyespor maçından sonra geçirdiği sakatlık nedeniyle Kardemir Karabükspor, Kayserispor, Torku Konyaspor ve Fenerbahçe karşılaşmalarında görev yapamayan tecrübeli futbolcu, 4 maç aradan sonra Sivasspor karşısında sahalara döndü. Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı geçen futbolculardan Hakan Balta da yedekler arasında yer aldı.

Tuğrul Demir'e plaket

Galatasaray'ın iç saha maçlarında düzenlenen "Galatasaray efsanelerini anıyor, Türk Telekom dünyaya duyuruyor" organizasyonunun Sivasspor maçındaki konuğu Tuğrul Demir oldu. Galatasaraylı eski basketbolcu Demir'e, maç öncesi düzenlenen törende Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar tarafından plaket verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!