Yaprak dökümü devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Yaprak dökümü devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2013 12:32

Türk Tiyatrosu bir çınarını daha kaybetti.

Haberin Devamı

Tiyatro sanatçısı Tuncay Özinel, zatürree teşhisiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ankara Ekin Tiyatrosu kurucusu Faruk Güvenç, yaptığı açıklamada “Akşam zatürree teşhisiyle Cerrahpaşa’ya kaldırılmış, sonra Zeytinburnu’na sevk edilmiş. Sabah saatlerinde hayatını kaybetmiş. Kimsesi yoktu. Ali Poyrazoğlu ve Abdullah Şahin yanındaydı” dedi. Özinel için yarın 13.00’te Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde tören düzenlenecek. Cenaze Karacaahmet Şakirin Camisi’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

“O GÜZEL İNSANLAR, O GÜZEL LEZZETLER BİR DAHA GELMİYOR”

Acılarının büyük olduğunu söyleyen Ankara Ekin Tiyatrosu kurucusu Faruk Güvenç hurriyet.com.tr’ye duygularını anlattı:

“Akşam zatüree teşhisiyle hastaneye kaldırılmış. Cerrahpaşa’ya kaldırılmış sonra da Zeytinburnu’na sevk edilmiş. Solunum cihazına bağlanmış. Sabaha karşı durumu kötüleşip sabah saatlerinde hayatını kaybetmiş. Biz şu anda İzmir’de turnede bulunduğumuz için yanında değiliz. Kimsesi yoktu. Ancak Ali Poyrazoğlu ile çok yakındılar. Ali ağabey kötü durumda. Telefonlara cevap veremiyor. O ve Abdullah Şahin yanında. Benim kardeşim de orada. Bir de bir asistanı var. Şişli Belediyesi’yle görüşeceğiz. Pazartesi günü 10.00’da Şişli Kültür Merkezi’nde tören düzenleyip Teşvikiye Camii’nden uğurlamak istiyoruz. Tuncay ağabey çok sıkıntı, çile çekti. Çok mutsuzdu. Yaşadıkları ve sanatıyla ilgili beğenmeyip onu eleştiren sanatçılar vardı. Her şeye rağmen sevgi dolu bir yüreği vardı. Daha dün provası vardı. Tüm imkansızlıklara, maddi sıkıntılarına rağmen yeni bir oyun hazırlıyordu. Son nefesine kadar tiyatrodan kopmadı. Tiyatro sahnesindeydi. Herkes birer birer yaprak dökümü gibi gidiyor. O güzel insanlar, o güzel lezzetler bir daha gelmiyor…”

TUNCAY ÖZİNEL’İN GÖRÜNTÜLERİ

Haberin Devamı

TUNCAY ÖZİNEL'İN SON KEZ ROL ALDIĞI OYUNDAN FOTOĞRAFLAR

Ava Giden Avlanır, Aman Karım Duymasın, Parayla Değil Sırayla gibi yapımların da aralarında bulunduğu bir çok sinema filminde rol alan Tuncay Özinel son olarak Cem Yılmaz'ın yapımını üstlendiği Yahşi Batı filmi için kamera karşısına geçmişti.

Haberin Devamı

Acı haberi alan Cem Yılmaz'ın abisi Can Yılmaz Twitter sayfasına "Yahşi Batı'da beraber çalışma şansı bulduğumuz, tiyatro aşığı abimiz Tuncay Özinel vefat etti, Allah rahmet eylesin." notunu düştü.

Tuncay Özinel'in son anlarında yanında olan yakın dostu Ali Poyrazoğlu da duyduğu acıyı Twitter'a yazdığı "Canım kardeşim,tiyatro savaşçısı TUNCAY ÖZİNEL de Göçmüş Oyuncular Bahçesine yola çıktı. Tuncay seni içime gömdüm." sözleriyle dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!