Üniversiteye enerji parkuru

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteye enerji parkuru
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2013 18:40

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) tarafından hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'nın desteklediği "Güneşten ve Rüzgardan Aldığımız Güçle Gençlerle Yeşil Geleceğe" adlı projenin çalışmaları devam ediyor. Çalışma kapsamında alternatif enerji üretim metotlarından örneklerin sergilendiği yenilenebilir enerji parkuru kuruldu.

Haberin Devamı

Öğrencilere yenilenebilir enerji kaynaklarıyla temiz, güvenli ve sürdürülebilir enerji üretiminin küresel boyuttaki önemi hakkında eğitimlerin verildiği Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı (YEL)'nda çalışmalar devam ediyor.

BAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bedri Yüksel'in koordinatörlüğünde, Araştırma Görevlisi Melike Sultan Karasu Aşnaz ve yüksek lisans öğrencisi Kaan Selimbeyoğlu'nun yürütücülüğündeki proje kapsamında, şimdiye kadar Aktif Yaşam Topluluğu ile birlikte 4’üncü Mühendislik Kariyer Günleri düzenlenerek 500 öğrenciye sertifika verildi. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nden akademisyen ve öğrencilere uzman eğiticiler tarafından, Endüstri Mühendisliği laboratuvarında MATLAB, Simulink, SimMechanics ve veri işleme konuları anlatıldı. Akademisyen ve öğrencilerden oluşan 10 kişilik grup, Uludağ Üniversitesi'ne giderek ileri düzey eğitim için Simscape ve Simmechanics eğitimleri aldı.

Haberin Devamı

Bu arada Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi, Rahmi Kula Anadolu Lisesi, Sırrı Yırcalı Anadolu Öğretmen Lisesi ve İstanbulluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri de proje kapsamında Çağış Yerleşkesi'ndeki enerji parkurunu ziyaret etti. Yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilgi alan öğrenciler, TÜBİTAK Güneş Arabası yarışmalarında BAÜ'yü temsil eden Proje Kulübü'nün "Jet-On" isimli otomobilini tanıma fırsatı buldu.

YEL ve yenilenebilir enerji parkurunun, projenin tamamlanmasının ardından da lisans ve lisansüstü araştırma ve proje çalışmalarına hizmet vermeye devam edeceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!