Bakan Yıldız da devreye giriyor

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yıldız da devreye giriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2013 16:29

Rusya’nın 19 Eylül’den bu yana tutuklu olan Greenpeace eylemcisi Gizem Akhan’ı kefalet karşılığında tutuksuz yargılaması kararının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da devreye giriyor.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Rusya’ya giden Enerji Bakanı Yıldız, devreye gireceğini söyledi. Yıldız, hem Gazprom Neft, hem Rus Enerji Bakanı ile konuyu görüşeceklerini açıklarken, Greenpeace’in kendi fikirlerini beğenmeyebileceğini, fakat bu konuyu ayrı gördüğünü belirterek “Greenpeace ile her konuda aynı şeyleri düşünmüyor olsak da, bizim orada savunacağımız, konuyla alakalı kendi meslektaşlarımla görüşeceğim bir yapı olacaktır.” dedi.

ÇAYA DA GİDERİM

Greenpeace’i daha önce ziyaret ettiğini, onları da çaya davet ettiğini anlatan Bakan Yıldız, şunu söyledi: “Ben onlara çay içmeye de giderim. Farklı düşünüyor olabiliriz. Ben bunları zenginlik olarak görüyorum. Normal olan budur. Onlar kendi düşündüklerini yapacaklar, ben de kendi düşündüğümü yapacağım. Ben ülkem adına böyle faydalı olduğumu düşünüyorum, onlar öyle fayda olduğunu düşünüyorlar. Bu konuya kayıtsız kalmam. Rus meslektaşlarım ile paylaşacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!