Dövülen değil döven utansın

Güncelleme Tarihi:

Dövülen değil döven utansın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2013 01:19

İZMİR Üniversitesi Kadın ve Toplum dersine konuk olan İzmir Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, Türkiye'de her gün 5 kadının aile içi şiddet nedeni ile hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

İzmir Üniversitesi Kadın ve Toplum dersi öğrencileri bu kez İzmir Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Badegül Güler ve dernek üyeleri Hale Kolay ile Saadet Kaya Alp'i ağırladı. Türkiye'de kadına yönelik şiddet konusunda rakamlar ile öğrencilerin konuya dikkatini çeken üyeler, şiddete uğrayan kadınların değil, şiddet uygulayanların utanması gerektiğine vurgu yaptı ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde herkesi farkındalığa çağırdı.

İnsanın en temel duygularının sevinç, korku, öfke ve üzüntü olduğunu konuşmasında dile getiren Hale Kolay, “Toplumumuz çocukluğundan itibaren erkeklere sevincini gösterme, korkmak ve ağlamayı yasaklamış. Duygularını ifade etmek için erkeklere sadece öfke kalmış. Bu da kadına yönelik şiddetin küçük yaşlardan itibaren alt yapısını oluşturuyor” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'de her 3 kadından birinin hayatında en az bir kez şiddete uğradığını, her 6 kadından birinin ise tecavüze uğradığını ifade eden İzmir Barosu Kadın Komisyonu Üyesi Avukat Saadet Kaya Alp ise “Kişiyi olduğu gibi kabul etmeyen, benlik duygusunu bozmaya yönelik her hareket şiddettir. Kol kırılır yen içinde kalır mantığı ile eşinden şiddet gördüğünü çocuğuna, akrabasına, komşusuna söylemeyen kadın, şiddet görmeye devam eder. Oysa utanması, toplumdan uzaklaştırılması, kınanması gereken, kadına şiddet gösterenlerdir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!