Başbakan Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğandan bedelli askerlik açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2013 09:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bedelli askerlik ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili, "Ben bedelli askerlikle ilgili bir şey söylemedim." dedi.

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK

Bir gazetecinin "Dün akşam bedelli askerlik ile ilgili yaptığınız açıklamanız 'Yaş sınırı ve fiyatı düşük yeni bir bedelli askerlik mi geliyor' şeklinde algılandı. Böyle bir çalışmanız var mı?" sorusu üzerine Erdoğan, "Ben, öyle bir şey söylemedim. 'Öyle bir teklif geldi. Bunu yetkili, ilgili mercilerle görüşebiliriz. Ona göre adımlar atılabilir' dedim" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Adaylarınızı önümüzdeki haftadan itibaren açıklamaya başlayacağınızı söylediniz. Önümüzdeki haftadan itibaren bir kabine revizyonu bekleyelim mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Adayları, önümüzdeki haftadan itibaren açıklamaya başlayacağız ama kabine revizyonu meselesinde nihai kararımızı verdiğimiz andan itibaren, olması gereken arkadaşlarımız varsa o zaman bu kararı vereceğiz. Çünkü biz, diğer siyasi partiler gibi hemen masa üstünde 'Şunu şuraya, şunu şuraya' diyemiyoruz. Temayüllerimizi yaptık. Sıkıntılı olduğunu gördüğümüz yerlerde kamuoyu araştırmalarını yapıyoruz ve tüm bakan ve milletvekili arkadaşlarımın hepsinin kanaatlerini sorduk ve bu kanaatleri aldık. Bu kanaatlerin dışında 30 büyükşehirimizde bu süreci işletecek olan büyükşehir belediye başkanlarımızla il başkanlarımızla oradaki ilçe başkanlarımızla ayrıca final görüşmeleri yapacağız. Ondan sonra da nihai kararımızı verip inşallah bunları peyder pey önümüzdeki haftadan itibaren açıklamaya başlayacağız. Şu ana kadar 22 ilimizin büyükşehir adayını belirledik. 8 tanesi henüz belirlenmedi. 11 ilimizi şu anda belirledik, diğerlerinin bir taraftan kamuoyu araştırması yapılanlar var, bir taraftan henüz inceleyemediğimiz illerimiz var. İnşallah pazartesi günü onların da çalışmalarını yapacağız. Böylece hedefimiz çok kısa zamanda bunları bitirip açıklamak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!