‘Asker’ çekildi, Atatürk Havalimanı’na 43 uçaklık ek park yeri yapılıyor

Marketing Türkiye Dergisi sahibi ve Zaman Gazetesi yazarı Doğanşehir Polatlı Günseli Özen Ocakoğlu önderlik etti, Film Festivali vesilesiyle bir grup gazeteci arkadaşım geçen haftasonunu Malatya’da geçirdi.

Haberin Devamı

Malatya Belediyesi’nin davetiyle gerçekleşen tura “ev sahibi” kontenjanından eşlik ettim.
Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, bir yandan Film Festivali’ni anlatırken, diğer taraftan Arguvan, Arapgir ve Doğanşehir’e kültürel tur gerçekleştirildi.
Arguvan’da Kaymakam Zafer Oktay, Arapgir’de Kaymakam Ercan Turan ve Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Doğanşehirli işadamları Vahap Küçük ve Muammer Şahin ile Polat Belediye Başkanı Hasan Orman ilçe ve beldelerinin tarihi, kültürel zenginliklerini anlattı.
Pazar akşamı İstanbul’a dönüş için THY’nin 22.35 uçağındaydık. Uçağımız 23.00 gibi havalandı. İstanbul’a 00.30’a doğru indi. O saatte 30 dakika uçağın park etmesini beklemek, tüm yolcuların sinirlerini gerdi. Bunun üzerine konuyla ilgili 3 tweet attım. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne şu soruyu yönelttim:
- Yeşilköy’deki Askeri Havalimanı, Atatürk Havalimanı’nın park alanı sıkıntısını çözmek için alınacaktı, ne oldu? 3’üncü Havalimanı için ağaçların kesilmesine itirazlar bitsin diye mi bu sıkıntı yaşatılıyor.
Ertesi sabah ilk yanıt TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül’den geldi:
- Tweet’lerinizi DHMİ Genel Müdür Orhan Birdal’a yönlendirmeleri için oradaki arkadaşlara gönderdim.
Bir gün sonra da Orhan Birdal aradı:
- Malatya’dan uçağınızın tarife saati 22.35’miş. 22.56’da havalanmış. Havada gecikme yok. Müsait olduğu için kestirme koridoru kullanmışlar. Uçak İstanbul’a 9 dakika erken varmış.
- Ben uyuyordum. Ancak Posta Gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan, İstanbul üstünde trafik yoğunluğu turu attığımızı söyledi.
Birdal, erken indiğimizi yineleyip, park konusuna geçti:
- Sizin uçak en uzak park noktasına yönlendirilmiş. İndiğinizde park yeriniz de doluymuş. Zaten o saatler, “yatı saati”dir. Dolulukta bunun da etkisi var. Park yerine yanaşmanız 29 dakika sürmüş.
Ardından Askeri Havaalanı’ndan devraldıkları yere değindi:
- Askeri Havaalanı’ndan devraldığımız yerde 5 ay önce inşaata başladık. Şu anda 98-100 dolayında park yerimiz var. 43 ek park yerimiz olacak. Kargo uçakları ile uzun yatacak uçakları oraya yönlendireceğiz.
- Ne zaman devreye girecek?
- Önümüzdeki yaza bir bölümü devreye girecek.
- Maliyeti ne kadar?
- 200 milyon lira dolayında. Arsa için ödeme yapmadık. Askeri Havaalanı’nın yıktığımız bölümlerini Hava Harp Okulu’na yakın noktada yeniden yapacağız.
3’üncü Havalimanı yüzünden Atatürk Havalimanı’nda yatırımın durmasının söz konusu olmayacağını vurguladı:
- 3’üncü Havalimanı yapılacak diye Atatürk Havalimanı’nı boşlamamız mümkün değil.
43 ek park yeri Atatürk Havalimanı’nı rahatlatmaya yeter mi?

Haberin Devamı

Doğanşehir’i artık almanız gerekiyor

Haberin Devamı

LC WAİKİKİ Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, babası Vahap Küçük’ün çiftliğindeki sohbette sözü yerel seçimlere taşıdı:
- Biz hiç istemiyorduk ama babam Doğanşehir belediye başkanlığı yarışına girmek üzere AK Parti’den aday adayı oldu. Bundan sonra bize “Hayırlısı neyse o olsun” demek düşüyor.
Baba Vahap Küçük’e döndüm:
- Doğanşehir’de partinizden kaç aday
adayı var?
- 8’i buldu.
- Başbakan Tayyip Erdoğan’ı evinizde yemekte ağırladığınızda size adaylık sözü verdi mi?
- Hayır. Yalnız, “Doğanşehir’i artık CHP’den almanız lazım” dedi.
71 yaşındaki Vahap Küçük AK Parti’nin adayı olursa, Doğanşehir CHP’nin elinden gider mi?

Yunanistan’daki 52 milyonluk fabrika 8 milyon Euro’ya bizim

POLİSAN Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, Malatya’da Yunanistan’da aldıkları kimya fabrikasına değindi:
- Tesisin kuruluş bedeli 52 milyon Euro’ymuş. Biz 8.6 milyon Euro’nun altında bir bedelle aldık. Fiyat bizim için çok uygundu.
Yunanistan, Polisan için önemli açılım olacak.

Yazarın Tüm Yazıları