‘MİLGEM’ çok üzdü

Güncelleme Tarihi:

‘MİLGEM’ çok üzdü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2013 01:09

RMK Marine’in, Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiği ‘TCSG Güven’ törenle teslim edildi.

Haberin Devamı

Koç Holding, adına konuşan Kudret Önen, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın daveti üzerine katıldıkları MİLGEM ihalesinin Savunma Sanayi İcra Komitesi kararıyla sözleşme esnasında iptal edilmesinin kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

KOÇ Holding’in savunma grubu şirketlerinden RMK Marine’in, Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiği dört Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemileri’nden üçüncüsü ‘TCSG Güven’ törenle teslim edildi. Dördüncü geminin de ocak ayında teslim edilmesi bekleniyor. TCSG Güven’in teslim törenine İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Adnan Özbal, Savunma Sanayii Müsteşarı Sayın Murad Bayar, Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen katıldı.

LPD’Yİ BEKLİYORUZ

Teslim edilen gemilerin birinin Akdeniz’de, diğerinin de Karadeniz’de görevlerini yerine getirdiğini ifade eden Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın daveti üzerine katıldıkları MİLGEM ihalesinin Savunma Sanayi İcra Komitesi kararıyla sözleşme görüşmeleri esnasında iptal edilmesinin kendilerini çok üzdüğünü ifade etti. Önen, “Karar aşamasında olan ve helikopter gemisi olarak bilinen LPD projesinin neticesini merakla bekliyoruz” dedi. Önen, İleride RMK Marine Tersanesi’nin Türkiye’de inşa edilecek önemli muharip gemi projelerinde başarı ile görev alabileceğine inandığını söyledi.

SINIRLARDA ÇALIŞMA

AB ülkelerindeki sahil güvenlik komutanlıkları arasında örnek seviyede teşkilat ve platform standardına ulaşan komutanlığın, Türkiye’nin çevresindeki denizlerde güvenliği sağlamak görevi ile en incelikli insani görev olan arama ve kurtarma faaliyetlerini de yürüttüğünü vurgulayan Muammer Güler, her yıl 2 bin insanın hayatının kurtulmasının, önemli olduğunu ifade etti. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın, modernizasyon projeleriyle imkan ve kabiliyetlerini geliştirmeye devam ettiğinin altını çizen Güler, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın da imkân ve kabiliyetlerinin geliştirildiğini belirtti. Güler, yalnızca iç güvenlikte değil, ülkenin bütün kara sınırlarında da sınır fiziki güvenlik sisteminin geliştirilmesi anlamında yeni çalışma yapacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

100’üncü kurtarma gemisi

Haberin Devamı

SAHİL Güvenlik Komutanı Tümamiral Adnan Özbal, TCSG Güven gemisinin, 100’üncü sahil güvenlik kurtarma gemisi olduğunu belirtti. Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar da, “Teslim edilen ilk 2 gemiyle 6 ayda 1300-1400 saate yakın seyrimiz var. Herhangi bir aksama yaşanmadı. Sahil Güvenlik Komutanlığının yakın dönemde başlatmış olduğu bir diğer önemli proje ise Deniz Gözetleme Radar Sistemi Projesi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!