Artist fuar

Güncelleme Tarihi:

Artist fuar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2013 01:05

Hollywood’un göbeğinde 22 otomobil dünyaya yıldızlarla tanıtıldı.

Haberin Devamı

LOS Angeles otomobil fuarı için, düzenlenen tanıtımlara dünya yıldızları akın etti. Joe Manganiello, Usain Bolt, Nicholas Hout, Kelly Osbourne, Miranda Kerr, Berenice Marlohe, Maria Şarapova, Patrick Dempsey ve Jerry Seinfeld bu isimlerden bazılarıydı.

İLK kez 1907 yılında düzenlenen ve bu yıl 106’ıncı yaşını kutlayan Los Angeles Otomobil Fuarı, otomotivin anavatanı olan Amerika’nın en önemli fuarlarından biri olarak gösteriliyor. 23 Ocak 1907 tarihinde ilk kez açıldığında dahi 250 bin kişi tarafından ziyaret edilen fuar, 20-21 Kasım’da basın günüyle kapılarını açtı. Detroit’le birlikte ABD’nin en büyük iki fuarından biri olan Los Angeles’ta bu yıl 56 yeni model vitrine çıkarken 22 modelin dünya prömiyeri gerçekleşti. Fuar öncesi kentin farklı noktalarında gerçekleşen toplantılar ise Hollywood yıldızlarının akınına uğradı. Lüks modellerin ağırlıkta olduğu fuar, böylece potansiyel alıcılarıyla da araçları buluşturma işlevi de gördü.

İKİ KITA İKİ FUAR

Bu yıl Los Angeles fuarının diğer bir özelliği ise Japonya’da düzenlenen Tokyo Otomobil Fuarı’yla aynı tarihe denk gelmesi oldu. Bu nedenle bazı markalar, önemli modellerinin dünya lansmanı için iki fuardan birini seçme konusunda bir hayli zorluk yaşadı. Porsche, tamamen yeni bir model olan küçük SUV modeli Macan’ın dünya tanıtımı için Los Angeles’ı seçerken, diğer bir önemli modeli olan 570 beygirlik Panamera Turbo S’in dünya lansmanını Tokyo’da gerçekleştirdi. Dünya tanıtımı her ne kadar Los Angeles’ta yapılsa da, aynı saatlerde bir başka Macan’ın üzeri Tokyo Fuarı’nda açıldı.

MARKA ELÇİSİ ŞARAPOVA

Macan’ın tanıtımına, aynı zamanda Porsche marka elçisi de olan dünyaca ünlü tenisçi Maria Şarapova katıldı. Geceye raketiyle değil, Macan’la eşlik eden Şarapova, araç hakkındaki izlenimlerini anlattı ve bolca poz verdi. Macan’ın fuar öncesi tanıtımında komedyen Jerry Seinfeld ile ünlü oyuncu Patrick Dempsey’de yer aldı. Diğer bir Alman markası BMW de, yeni 4 Serisi Cabrio’nun dünya lansmanını aynı anda hem Las Vegas hem de Tokyo fuarlarında yaptı.

BOLT’A BÜYÜK İLGİ

Dünyaca ünlü atlet Usain Bolt da fuara katılanlar tarafından büyük ilgi gördü. Bolt, fuarda Nissan GT-R modelini tanıttı. Bolt, buradaki performansıyla fuara katılan ünlüler arasında en çok beğenilen isimlerin başında yer aldı.

Haberin Devamı

İstek üzerine oyun için geliştirildi

MERCEDES’in istek üzerine tasar-ladığı ve dünyanın en popüler oyunlarından Gran Turismo’nun 15’nci yaşı nedeniyle geliştirilen AMG Vision Gran Tourismo konsepti, Los Angeles fuarının ilginç konuklarından oldu.

Haberin Devamı

İngilizler de iki fuarı birden seçti

İNGİLİZ Land Rover ve Jaguar, yeni modellerinin dünya tanıtımı için Los Angeles’ı seçenlerden. Jaguar, yeni F-Type Coupe’nin dünya lansmanı için Porsche’nin yolunu izledi. Los Angeles’ta dünya lansmanını yapan Jaguar, aracı Tokyo fuarında da sergiledi. Jaguar’ın etkinliğine aralarında Örümcek Adam filmlerinin yıldızlarından Joe Manganiello, “Yetenek Sizsiniz” yarışmalarının ABD ve İngiltere’deki jürilerinden tanınan Simon Cowell, Avusturalyalı model Miranda Kerr, X-Men filminden de tanınan İngiliz oyuncu Nicholas Hout, Ozzy Osbourne’un kızı Kelly Osbourne’un da bulunduğu pek çok ünlü katıldı. Range Rover’ın yeni uzatılmış versiyonunun tanıtım gecesi için Beverly Hill’teki özel mülklerden biri seçilirken, geceye damgasını vuran kişi James Bond’un en son filmi Skyfall’un kadın oyuncusu Berenice Marlohe oldu. İngiliz MINI’nin yeni modeliyse, aynı anda iki fuarda birden yer aldı.

260 beygirlik Subaru WRX

Haberin Devamı

Fuarın bir başka dünya lansmanı, Japon Subaru’dan geldi. Popüler Impreza modelinin güçlü WRX versiyonu, 268 HP’lik 2.0 lt turbo motorla ve sedan olarak tanıtıldı. 6 ileri manuel ya da istenirse 8 ileri CVT otomatik şanzımana sahip olacak yeni WRX, dışarıda sergilediği saldırgan görüntü ve kaputunun altındaki canavara rağmen, iç mekanında bir hayli mütevazı karaktere sahip. Subaru, fuarda aynı zamanda yeni nesil Legacy sedan modelinin ipuçlarını taşıyan bir konsept sergiledi. Ancak konseptin hayli büyük olduğunu söylemek gerek.

6.1 metre uzunluk 1.8 metre yükseklik

FUARIN hemen girişinde insanları karşılayan Youabian Puma, 6.1 metre uzunluğunda, 2.3 metre genişliğinde, 1.8 metre yüksekliğinde ve 20 inçlik tekerlekleri sahip. “Sıradan olmak istemeyenlere farklı bir seçenek” diye sunulan Puma, 7.0 litrelik V8 motora sahipmiş. 505 beygirlik araç, otomatik vitesle donatılmış. Aracın fiyatının 1.1 milyon dolar olacağı belirtiliyor. Türkiye’de ise vergilerle bu fiyatın 3 milyon dolara yaklaştığı düşünülürse, ortaya bir çok seçenek çıkıyor.

Haberin Devamı

Honda hidrojenli otoyu sevdi

Japon üretici Honda, her ne kadar kendi evinde bir fuar olsa da, Los Angeles’a yeni bir konseptle gelmiş. Honda FCEV konsepti, 2015’te markanın Japonya ve ABD pazarında piyasaya çıkarmayı düşündüğü hidrojen yakıt hücreli ve elektrikli modelin ipucu niteliğinde. 5 kişilik araç, markanın daha önce az miktarda ürettiği FCX Clarity’den daha ekonomik ve daha fazla menzile sahip.

Dünyaya açılacak

Ford’un ABD kıtasında sattığı kaslı SUV aracı Edge, yeni nesliyle artık dünyaya da açılacak. Konsept olarak sergilenen yeni nesil Edge, Mondeo’nun altyapısını taşırken, 2015 sonrasında üretilmeye başlanması planlanıyor. Edge modelinin Amerika kıtası dışına da çıkarak, Avrupa ve Rusya pazarlarında da satılacağını açıklayan Ford, üretimi ABD’de yapacak. Avrupa’da küçük EcoSport ve Kuga’nın üstünde konumlanacak Edge modelinin konseptinde araç dışındayken uzaktan kumandadaki bir tuşla kendi kendine park eden sistem var. Ayrıca bu konsepte, bir araç veya yayaya çarpmamak için gerekirse direksiyona otomatik olarak müdahale edebilen sistem de konulmuş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!