Suriyeli doktorlar evi hastaneye çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli doktorlar evi hastaneye çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 15:30

ÜLKELERİNDEKİ iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Şanlıurfa’ya yerleşen Suriyeli 18 doktor, kiraladıkları 3 katlı bir evi hastaneye dönüştürdü. Suriyeli doktorlar, binada hem yaralanan, hem de hasta olan Suriyeli’lere ücretsiz hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya yerleşen 18 doktor, Kuveyt’te bulunan bir derneğin yardımıyla savaşta yaralanan ya da hastalanan Suriyeliler’e hizmet vermek için Eyyübiye Mahallesi’nde kiraladıkları 3 katlı bir evi hastaneye dönüştürdü. Gönüllü olarak hizmet veren Suriyeli doktorlar, ihtiyaç duyulan cihazlarla donattıkları hastaneye gelen hastaları muayene edip, ilaçlarını vererek kaldıkları eve ya da kamplara yolluyor.

GÜNDE 250 HASTAYA BAKIYORLAR

’Kuveyt Hastalarla Yardımlaşma Derneği Fonu’ adı altında hizmet veren hastanede günlük 250 Suriyeli’yi muayene ve tedavi ettiklerini söyleyen Doktor Jalal Albuttı şunları söyledi:

"Suriye’deki savaştan canını kurtaran vatandaşlarımıza hizmet vermek için Şanlıurfa’da bir hastane açmaya karar verdik. 3 katlı bir evi Kuveyt’teki bir derneğin sağladığı fon ile hastaneye dönüştürdük. Şu an hastanemizde cildiye, dahiliye, göz, kadın doğum, çocuk, kulak burun boğaz ile diş servisimiz bulunuyor. Servislerimizde savaştan kaçan Suriyeli’leri tedavi ediyoruz. Buraya çoğunlukla hasta kadın ve çocuklar ile savaşta yaralananlar geliyor. Burada hem hastalarımızın muayene ve tedavisini, hem de ilaçlarını ücretsiz olarak vererek sağlıklarına kavuşturmaya çalışıyoruz."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!