Egemen Bağış'tan İsveç Dışişleri Bakanı'na 'diplomatik' tepki

Güncelleme Tarihi:

Egemen Bağıştan İsveç Dışişleri Bakanına diplomatik tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 16:07

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'tan AK Parti'nin Avrupa Parlamentosu'nda (AP) grup değiştirmesini eleştiren İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'e 'diplomatik' cevap geldi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ndeki (AB) en mühim destekçilerinden İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, attığı tweet'le AK Parti'yi eleştirmişti. İsveçli Bakan, AK Parti'nin gözlemci statüsünde bulunduğu, Hıristiyan Demokratlar tarafından kurulan ve Avrupa'nın en büyük siyasi ailesi olan EPP'den ayrılarak AB şüphecisi olarak bilinen Avrupa Muhafazakârları ve Reformcuları Grubu'na (AECR) tam üye olmasını 'aptalca' olarak nitelendirmişti.

Bildt, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayınladığı mesajında, "Eğer diplomatik olma mecburiyetim bulunmasaydı AK Parti'nin bu hareketini son derece aptalca olarak nitelendirirdim" demişti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'tan da İsveç Dışişleri Bakanı'na 'diplomatik' dille cevap geldi. Bağış, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

"Sevgili Carl Bildt, eğer diplomatik bir yolla cevap vermem gerekmeseydi, AK Parti'yi 10 yıl boyunca tanıyamayan EPP'lileri son derece aptalca nitelendirirdim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!