Camide öğretmenlik mesleği anlatılacak

Güncelleme Tarihi:

Camide öğretmenlik mesleği anlatılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 11:51

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü haftasını, geçen yıllardan farklı olarak, ilk kez düzenlenecek etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Camilerde öğretmenlik mesleğinin ve eğitimin önemine değinilecek, öğretmenler ücretsiz opera, tiyatro izleyebilecek ve müzeleri ziyaret edebilecek. Kutlamalar 4 gün sürecek.

Haberin Devamı

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarının, geçen senelerden farklı olarak ilk kez düzenlenecek etkinlikleri içereceğini söyledi.

Balıbey, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TRT ile bu konuda görüşmeler yaptıklarını ve farklı etkinlikler düzenlenmesi kararı alındığını belirtti.

‘Çalıkuşu’ operası ücretsiz

Öğretmenlere 24 Kasım Pazar günü, belirlenen seanslarda bazı oyunları ücretsiz izleme imkanı sunulacağını anlatan Balıbey, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Trabzon, Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Konya, Sivas ve Van devlet tiyatrolarınca sergilenen “Kerbela", "Bir Delinin Hatıra Defteri", "Sessizlik", "Tohum" ve "Toprak", "39 Basamak", "Kurban” isimli oyunların izlenebileceğini söyledi.

Balıbey, öğretmenlerin opera da izlemelerini sağladıklarını belirterek, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nce Leyla Gencer Sahnesi’nde “A'dan Z'ye” adlı çocuk temsili ile Operet Sahnesinde sergilenecek “Fantastik” müzikalinin ücretsiz izlenebileceğini paylaştı. Ömer Balıbey, ayrıca Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nce de “Çalıkuşu” isimli eserin ücretsiz sahneleneceğini belirtti.

Kutlamalar 4 gün sürecek

Öğretmenler Günü dolayısıyla her yıl Ankara'da düzenlenen programın bu sene 4 gün süreyle yapılacağını anlatan Balıbey, kutlamaların yarından itibaren başlayacağını bildirdi. Balıbey, 81 ilden öğretmenlerin bu etkinliklere davet edildiğini, TBMM Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in öğretmenleri kabul edeceğini dile getirdi.

Ankara'daki etkinlikler kapsamında illerden gelen öğretmenlere 23 Kasım'da Başkentin tarihi, turistik mekanları için gezi ve Resim Heykel Müzesi'nde konser düzenleneceğini ifade eden Balıbey, 24 Kasım Pazar günü ise Anıtkabir'in ziyaret edileceğini, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın 81 ilden gelen öğretmenleri kabul edeceğini, kutlama töreninin ardından, öğretmenler için akşam yemeği verileceğini anlattı.

Öğretmenler Günü, Diyanet Dergisi'nde

Öğretmenler Gününde farklı etkinlikler de düzenleyebilmek için bu konuda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i ziyaret ettiklerini söyleyen Balıbey, “24 Kasım Öğretmenler Günü haftası nedeniyle camilerde öğretmenlik mesleğinin kutsallığı ve eğitimin önemine dikkat çekilmesini istedik. Bu konularla ilgili camilerde vaazlar verilecek, halk bilgilendirilecek. Diyanet Dergisi'nde de bu konu işlenecek” dedi.

24 Kasım'da Dolmabahça Sarayı'nın ücretsiz gezilebileceğini, bunun da bir ilk olduğunu belirten Balıbey, 81 ilden gelen öğretmenlere de 1 yıllık müze kartı verileceğini söyledi.

Öğretmenlerimize milletçe sahip çıkalım


Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayan Balıbey, öğretmenliğin ruh ve düşünce dünyasının mimarı, uygarlığın taşıycısı, milletlerin kurtarıcısı bir meslek olduğuna dikkati çekti. Balıbey, şöyle devam etti:
“Her büyük devlet adamının yanında öğretmen vardır. Bilge Kağan'ın yanında Vezir Tonyukuk, Osman Gazi'nin yanında Şeyh Edebali, Fatih Sultah Mehmet'in yanında Akşemsettin, Yavuz Selim'in yanında İbn-i Kemal, Atatürk'ün yanında Mustafa öğretmen vardı. Öğretmen almadan veren, verdikçe üreyen, paylaştıkça büyüyen insandır. Öğretmenlerimize milletçe sahip çıkalım. Çünkü fikri hür, irfanı hür nesiller görev olarak Başöğretmen Atatürk tarafından öğretmenlere verilmiştir. Meslektaşlarımız bu yüce görevi yerine getirmenin büyük onuru ve gururu içindedirler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!