Ayvalıtaş davası öncesi olay

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıtaş davası öncesi olay
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 10:17

Mehmet Ayvalıtaş için Kartal Adliyesi’nin önünde buluşanlar duruşmaya girmek istedi. İzin verilmeyince kapıyı kırarak içeri girdiler.

Haberin Devamı

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın duruşması için bugün Anadolu Adliyesi B Kapısı önünde toplanan göstericiler sloganlar atarak pankart açtı. Bu sırada Ayvalıtaş’ın ailesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmayı izlemek için adliyeye girdi. Duruşma salonu önünde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Aile salona giremeyince dışarıda bulunan göstericiler adliye kapısına doğru yürüyerek slogan attı. Bu sırada güvenlik görevlileri adliye kapısına barikat kurdu. Güvenlik görevlilerini aşan göstericiler adliye kapsını tekmeleyerek kırdı. Göstericiler ile görevliler arasında kavga çıktı. Bu sırada ailenin duruşma salonuna alındığı haberi geline göstericiler geri çekildi.

Sanıklar hakkında 15 yıl istendi

Mehmet Ayvalıtaş Gezi direnişi eylemlerinde, İstanbul 1 Mayıs Mahallesi’nde 2 Haziran gecesi saat 22:00 sularında TEM yolunu kapatan grubun içindeydi. Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili iddianame hazırlandı, Cumhuriyet Savcısı Müfit Büyükçolpan’ın hazırladığı iddianame İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. İddianameye göre, olay şöyle gelişti: “Akşam 23:00 sularında aralarında Ayvalıtaş ile 17 yaşındaki kuzeni S.K.’nin de olduğu bir grup direnişçi, Mustafa Kemal Mahallesi 6 No’lu üst geçit civarında, yayalara kapalı olan yolu trafiğe kapatmak istediler, yola çıkarak araçlara dur işareti yaptılar. Sanıklardan Mehmet Görkem Demirbaş’ın aracı ile diğer sanık Cengiz Aktaş’ın aracı bu yolda giderken önlerindeki araçların durması ile ani fren yaptılar. Demirbaş’ın aracı, önündeki Aktaş’ın aracına çarptı. Bu çarpışmanın etkisiyle her iki araç da yoldaki Ayvalıtaş ile S.K.’ye çarptı. Ayvalıtaş hayatını kaybetti, kuzeni S.K. ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı."

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

AYVALITAŞ DAVASI ÖNCESİ OLAY

Ayrıntılar geliyor…

BAKMADAN GEÇME!