"Büyük Adımlar Projesi"

Güncelleme Tarihi:

Büyük Adımlar Projesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 09:44

G.Saray Daikin Voleybol Takımı'nın milli oyuncusu Neriman Özsoy, üniversite öğrencileriyle panelde buluştu.

Haberin Devamı

Milli voleybolcu Özsoy, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Büyük Adımlar Projesi" kapsamında Mehmet Akif Ersoy Kız Yurdu'nda düzenlenen "Hayallerin Tecrübeyle Buluşması" konulu panele katıldı. Erdoğan Arıkan'ın moderatörlüğündeki panelde gençlerle tecrübelerini paylaşan Özsoy, voleybol kariyerine nasıl başladığını anlattı.

Özsoy, voleybolla tanışmasında ablasının bu sporla uğraşmasının etkili olduğunu belirterek, "İlk basketbola başlamıştım. Babamla televizyondan basketbol maçı izliyorduk. Maçta çok fazla sakatlık yaşanınca babam, ablam gibi voleybol sporunu yapmamı istedi" diye konuştu.

"Kafamda voleybolcu olmak gibi bir hedef yoktu" diyen Özsoy, şöyle devam etti:

"Antrenörüm bende yetenek değil, çalışma hırsını gördü. Bir servis atmayı becermek için saatlerce çalıştığıma şahit oldu. Çok çalışmazsanız yeteneğiniz sizi yarı yolda bırakabilir. Çok çalışırsanız yetenekli olan kadar başarılı olabilirsiniz. Yedek kaldığım zaman bile çalışmaktan vazgeçmedim. Her zaman hayallerimin peşinde koştum."

Aynı zamanda üniversite öğrencisi olduğuna da değinen milli smaçör, "Başarılı bir öğrenci değilim. Çok fazla devamsızlık yapıyorum. İyi bir öğrenci olup okulumu bitirmek istiyorum" dedi.

Özsoy, öğrencilere mutlaka spor yapmalarını tavsiye ederek, "Sporcu olmanın verdiği özgüven bambaşka. İnşallah sizlerde birgün masanın başında olursunuz ve kendinizi anlatırsınız" ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!