'Büyük Usta'ya veda günü

Güncelleme Tarihi:

Büyük Ustaya veda günü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2013 01:36

2007’de kısmi felç geçiren ve o günden beri tedavisi süren Nejat Uygur, durumunun ağırlaşması üzerine kaldırıldığı hastanede önceki gün hayatını kaybetti. Usta oyuncu bugün Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Türk tiyatrosunun önemli ismi Nejat Uygur, önceki akşam Medistate Kavacık Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Ölüm haberinin internet üzerinden hızla yayılması üzerine hastane, yakınlarının ve sevenlerinin akınına uğradı. Uygur ailesi, taziyeleri dün de Fulya’daki evlerinde kabul etti. Eve gelenler arasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de vardı.



Nejat Uygur için bugün saat 10.00’da Cemal Reşit Rey’de bir tören düzenlenecek. Törenin ardından Teşvikiye Camisi’nde cenaze namazı kılınacak olan usta oyuncu, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

BİLİNCİ TAMAMEN KAPALIYDI

Usta tiyatrocunun oğulları Behzat ve Süheyl Uygur, dün Fulya’daki evlerinin önünde bir basın açıklaması yaptı: “Babamı iki yıl öncesine kadar tekerlekli sandalyeyle dolaştırabiliyorduk ama son dönemde bilinci tamamen kapalıydı, artık hiçbir şeyin farkında değildi.

Hastalığı ilerledi ve aramızdan ayrıldı. Doktorları onu yaşatmak için çok çaba gösterdiler, olmadı. Kaybının ardından Başbakanımız ve diğer devlet büyüklerimiz başta olmak pek çok seveni aradı, başsağlığı diledi. Nejat Uygur tiyatro için yaratılmış bir insandı. Hastanede, henüz hastalığının ilk evrelerindeyken hemşirelere, doktorlara tiyatro oynadığını gördük. Çok üzgünüz...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!