Ailem sevgilime fakir deyip bizi ayırdı

"Aynı işyerinde çalıştığım sevgilim bana evlenme teklifi etti. Ancak ailem onun fakir olmasını sorun yapıp evlenmemizi onaylamadı."

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben bir genci çok seviyordum, onunla aynı işyerinde çalışmamıza rağmen yaşam seviyelerimiz çok farklıydı. Bir süre çıktık ve o bana evlenme teklifi etti. Ama ailem istemedi, istememekle de kalmadı, neden istemediklerini de bana yaralayıcı, kırıcı cümlelerle, zorbalık yaparak belirttiler.
Örneğin fakirliğini ima ettiler, bizimle aynı seviyede olamayacağını söylediler. Beni de etkilediler ve ondan soğudum. O da anladı...
Ve artık evlenmek zorunda olduğunu söyleyip kısa bir süre içinde evlendi. Önceleri çok acı çektim, düğün gününde davetiyesine bakmak çok acı geldi bana. Üzüntüden pişmanlıktan insülin direncim oluştu. O da bu sırada kendine iyi bir araba aldı, mutlu görünüyordu.
Bunları gördükçe ailemden de soğudum, her şey değerini yitirdi gözümde. O sanki kendi gözümde büyüdü de büyüdü, öyle ki başkasını sevemeyecek hale geldim. Sürekli yiyip kısa zamanda şişmanladım.
Sence ne yapmalıyım, ne olur bir cevap yaz. Ama sakın “iş değiştir, her gün onu görme” deme bana... Hem işimden çok memnunum hem de iş bulmam o kadar da kolay değil...

Rumuz: Pişmanlık

Haberin Devamı

Canım kızım, şişmanlamanı çok doğal karşıladım, kendin de söylüyorsun ya, yaşadığın stres nedeniyle insülin direncin oluşmuş. Sevgili doktorumuz Osman Müftüoğlu sürekli olarak yazıyor ya... Şişmanlığın en büyük nedeni, diye. Bu durumda şeker yemeyeceksin. Hamur işlerinden ve ekmekten mümkün olduğunca uzak duracaksın. Hatta bir diyabet uzmanına görünsen, çok iyi edersin.
Sevdiğin adama gelince, hata yapmışsın. Ailenin bu davranışı hiç hoş değil. Belki de o gençle mutlu olabilirdin. Böyle durumlarda aileler işe karışmasa ne kadar iyi olurdu. Eğer bir olumsuzluk varsa, bıraksınlar da gençler kendileri görüp karar versinler. Hele insanları böyle küçümsemek çok acı...
Ama gördüğün gibi o genç de boş durmamış. Hemen sanki sana ve ailene inat yapar gibi, evlenmiş, durumunu da düzeltmiş ki, kendine araba alabilmiş. Bundan sonra senin yapacağın, ya eskisi gibi, ondan soğudum, diyordun ya, işte yine kendine telkin edip, ondan uzaklaşmak, varlığını yok saymaya çalışmak ya da “yapamam” diyorsun ama, böyle onu gördükçe solup gideceğine, iş değiştirmek...
Seni istemeyen insanı inatla düşünmenin ne yararı var sana kızım? Artık evlenmiş gitmiş, değil mi ya?

Haberin Devamı

Korunmak için iğne yaptırdım ama zaten hamileymişim

Sevgili Güzin Abla, 7 aylık evliyim. Ancak hemen çocuğumuz olsun istemiyoruz. Ben en son geçen ayın ortalarında adet gördüm ama tam olarak tarihini bilmiyorum. Ayın 5’inde ise korunmak için aylık iğne yaptırdım fakat bu ay adet görmem gerekirken olmadım.
Test yaptırdım ve hamile olduğumu öğrendim. Tabii çok üzüldüm. Şimdi iğnenin bebeğe bir zararı olup olmayacağı konusunda endişe içindeyim. Ne yapmamı önerirsiniz?

Rumuz: İnci

Sevgili kızım, doktora sormadan, kafana göre nasıl olur da böyle bir iğne yaptırırsın? Hem anlayamadım nasıl bir iğne bu? Hani şu bir ay boyunca hamile kalmayı önleyen iğne mi?
Kesin bir bilgim olmadığı için, fazla bir şey söyleyemiyorum. Bu iğnelerin bebeğe zararı olur mu, bilemem.
En iyisi; bir an önce bir kadın doğum uzmanına başvur. Her şeyi anlat, yaptırdığın ilacın adını sanını da söyle, eminim en doğru yol bu. Bebeğin durumunu da sana söyleyecektir.

Yazarın Tüm Yazıları