Art niyetli ve gülünç duruma düştünüz

Güncelleme Tarihi:

Art niyetli ve gülünç duruma düştünüz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2013 00:54

BERLİN Büyükelçisi Hüseyin Avni Karsıloğlu, Die Welt gazetesinin internet sitesinde yayınlanan ‘İslam çürümüş bir kadavradır’ başlıklı yazıyı sert bir dille kınadı.

Haberin Devamı

Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle yayınlanan Florian Stark imzalı yazıda, Mustafa Kemal Atatürk’e atfen, “İslam tarihin çöplüğüne aittir. Ahlaksız bir bedevinin tanrısal doktrinleri, hayatımızı zehirleyen çürümüş bir kadavradır” ifadelerine yer verildi.

50 YIL ÖNCE KAPANDI
Atatürk’ün Yeniçeri ocağını ortadan kaldırdığı da belirtilen yazıdaki hatalara dikkat çeken Büyükelçi, gazeteye gönderdiği mektupta “Yazının içeriğindeki pek çok açıdan yalan-yanlış ve saldırgan ifadeler, Almanya’daki Türk toplumu ve ülkemizde ciddi rahatsızlık uyandırmıştır. Özellikle ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün benimsemediği ve hiçbir zaman dile getirmediği bazı ifadeleri gerçekmiş gibi kendi ağzından yansıtan, basit ve ucuz bir yöntemle hem kendisine hem de İslam dinine hakaretlere yer veren yazıyı esefle ve şiddetle kınıyoruz. Yazıdaki bariz tarihi hatalar, art niyeti açıkça ortaya koymaktadır. Atatürk henüz doğmadan 50 yıl önce kapatılan Yeniçeri ocağı ile Atatürk arasında bağlantı kurmak, en basit tabiriyle gülünç duruma düşmektir” ifadelerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!