"Destek sürecek"

Güncelleme Tarihi:

Destek sürecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2013 12:13

Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı Aydın Tank"Cimnastik sporunun Edirne'de eski parlak günlerine dönmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı Aydın Tank, geçmiş yıllarda cimnastik sporunda Edirne'nin çok başarılı bir il olduğunu belirterek, "Cimnastik sporunun Edirne'de eski parlak günlerine dönmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık" dedi.

Tank, Edirne Cimnastik Spor Kulübü'nün bir otelde düzenlenen plaket töreni etkinliğinde, Edirne'yi geçmiş yıllarda başarılı cimnastikçiler yetiştiren bir "fabrika"ya benzetti.Edirne'deki çalışmaların hızlandırılmasıyla cimnastik sporcusu sayısını 4 ayda 20 kat artırdıklarını ifade eden Tank, şunları kaydetti:

"Cimnastik sporunun Edirne'de eski parlak günlerine dönmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bilindiği gibi özellikle ritmik cimnastikte Edirne çok başarılı bir ilimizdi. Şu anda federasyonumuz bünyesinde bir milli takım antrenörümüz, bir teknik komite üyemiz Edirne'nin cimnastikte parlak olduğu dönemlerde yetişen sporculardan oluşmaktadır. 4 ay önce geldiğimizde ritmik cimnastikte 4 sporcumuz varken şu an 80 sporcumuz var. Daha önce ritmik cimnastik salonu olarak yapılan salon başka branşlarca kullanılmaktaydı. Biz yaptığımız çalışmalar sonunda salonu yeniden cimnastik salonu olarak düzenledik."

Tank, Edirne'deki yöneticilerin verdiği desteğin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Edirne Valisi Hasan Duruer ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak'a teşekkür eden Tank, "Antrenör konusunda eksiğimizi tamamlamak için Bulgaristan'dan hocamızı getirdik. Cimnastik salonumuz çalışmalara başladıktan sonra sporcularımızın performansları sonucunda belediyemiz de bu başarı ışığını görerek bize destek oldu. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye teşekkür ediyoruz. Her şey cimnastik sporunu yeniden canlandırmak için" diye konuştu.

"Destek sürecek"

Haberin Devamı

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da Edirne Belediyesinin sporculara şartlı desteğinin süreceğini, istenen şartın da yarışmalarda Edirneli sporcuları şampiyon olarak görmek olduğunu belirtti.

Spora, sanata yönlendirilen çocukların geleceğin inşasında büyük görevler alacağına inandığını ifade eden Tanrıkulu, "Edirne Belediyesi olarak başkanım Hamdi Sedefçi'nin bir isteği var. Bundan sonraki yarışmalarda Edirne'den birincilerin çıkmasını istiyoruz. Belediyeler, valilikler neden var, bu tarz
güzel işleri desteklemek için var. Biz hep arkanızda olacağız" diye dedi.

Konuşmaların ardından cimnastik sporuna emeği geçenlere plaketleri Cimnastik Edirne Temsilcisi Kenan Yakar tarafında verildi.Tank da Yakar'a, kısa sürede Edirne'deki cimnastik sporuna kazandırdığı ivme nedeniyle federasyonunun onur şiltini sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!