Fazıl Say’a Frankfurt’ta onur ödülü

Güncelleme Tarihi:

Fazıl Say’a Frankfurt’ta onur ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2013 00:31

Almanya’da yaşayan Türkleri biraraya getiren en eski oluşumlardan Hessen Türk Toplumu, 20. yılını Frankfurt’ta kutlarken, ünlü besteci ve yorumcu Fazıl Say’a Onur Ödülü verdi. Gecenin diğer onur konuğu ise tiyatrocu Genco Erkal oldu.

Haberin Devamı

Meridien Parkhotel’de gerçekleşen kokteylde konuşan Hessen Türk Toplumu Başkanı Erhan Songün, Hessen Eyaleti’nde yaşayan Türk toplumunun hem Türkiye ile bağlarını koparmaması, hem Almanya’da kurduğu yaşamlarını başarılı bir şekilde sürdürmelerine katkıda bulunmaya çalıştıklarını dile getirdi.

20 YILDA ÇOK YOL ALDIK
Songün, “Yıllarca iki toplumu biraraya getirmek, kaynaştırmak için çaba harcadık. 20. yılımızda bu konuda çok yol aldığımızı söyleyebiliriz. Ancak başta çifte vatandaşlık, vize sorunu, Türkçe dersi olmak üzere daha ulaşacak çok hedefimiz var” dedi.

Kutlamada beste ve yorum yeteneği ile düşünce ve ifade özgürlüğüne, demokrasiye olan katkıları nedeniyle Fazıl Say’a Onur Ödülü verildi. Ödülü takdim eden Hessen Türk Toplumu Başkanı Erhan Songün, “Siz sadece sanatınızla değil, dik duruşunuzla da onur duyduğumuz bir sanatçısınız” diye konuştu. Almanca ve Türkçe bir teşekkür konuşması yapan Fazıl Say ise, “Ben bu ülkede eğitim gördüm, geliştim ve çok şey öğrendim. Bu yüzden burada böyle bir ödül almak, konser vermek benim için de büyük bir mutluluk ve onur” dedi. Gecede Nazım Hikmet’ten bir şiir seslendiren Genco Erkal’a, Fazıl Say piyanoda eşlik etti. Fazıl Say’a, Almanya’da yaşayan heykel sanatçısı Yıldırım Denizli kendi eseri olan değişik malzemelerden yapılmış bir Nazım Hikmet heykeli
armağan etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!