Taksi durağında adaylık açıklaması

Ankara’da, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

Çankaya ve Yenimahalle adayları da henüz açıklanmış değil. Çankaya’da büyük bir yarış devam ediyor. Kızılay’dan Tunalı’ya, Çayyolu’ndan Ümitköy’e her yerde aday adaylarının afişlerini görmek mümkün. Resmi aday adayı sayısı 30’u bulurken, gönlünden geçirenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Çankaya’da henüz aday belirleme yönteminin ne olacağı duyurulmazken, yaygın kanı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı kendisinin belirleyeceği yönünde.
Yenimahalle’de ise her ne kadar tartışılmasa da Fethi Yaşar’ın resmi adaylığı henüz açıklanmadı. Ankara’da çoğu dış ilçe olmak üzere 10 ilçede adayını açıklayan CHP yönetiminde bir kanadın, ‘Çankaya ve Yenimahalle’yi birlikte açıklayalım’ düşüncesi Yaşar’ın adaylığının açıklanmamasının en büyük nedeni olarak gözüküyor.
Diğer taraftan MHP’nin Devran Kutlugün’ü açıklanması ve haftalardır saha çalışması yapması, AK Parti’nin ilçede adaylık için son anketleri tamamlaması ‘bıçak sırtı’ olan ilçede, ‘Acaba Fethi Yaşar’ın adaylığında sorun mu var’ söylemini beraberinde getirdi. ‘Yaşar aday gösterilecek mi, ya da adaylığını ne zaman açıklanacak’ sorularına gelince...

Haberin Devamı

ÇAT KAPI ZİYARET

Yaşar’ın adaylığı en yetkili ağızdan yapıldı. Hem de bir taksi durağında. Geçtiğimiz günlerde CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Tandoğan’daki Kültür Taksi’ye, ‘çat kapı’ bir ziyarette bulundu. Bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu’na Şentepe’de oturan bir taksici, ‘Büyükşehir adayınız kim başkanım’ diye sorunca, ‘Henüz netleşmedi’ yanıtını aldı. Ardından da, ‘Fethi Yaşar ne olacak. Ben sağ görüşlü bir seçmenim ama biz kendisinden çok memnunuz. Büyükşehir’e onu aday gösterseniz sağ kesimden de oy alırsınız. Onu nereden aday göstereceksiniz’ diye sorunca Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

YENİMAHALLE’DE DEVAM

“Fethi Bey Yenimahalle’de. Büyükşehir olursa memnun oluruz ama kendisi Yenimahalle’de devam etmesinin daha iyi olacağı düşüncesinde. Çok çalışkan ve hizmetinden memnun olduğumuz bir belediye başkanı. Kendisiyle Yenimahalle’de devam edeceğiz.”
Yaşar’ın resmi adaylığının CHP’nin önümüzdeki ilk MYK’sında görüşülerek açıklanacağı CHP’ye yakın kaynaklardan kulağıma gelenler arasında.

Haberin Devamı

UFUKTA BÜYÜKŞEHİR ÇANKAYA SAVAŞI VAR

Ankara’da yerel siyasetin değişmezlerinden birisi kuşkusuz Büyükşehir ile Çankaya belediyeleri yönetimi arasındaki sürtüşmedir. Başkanlar değişir, bu kavga ve koordinasyonsuzluk bir türlü değişmez. 5 milyonluk kentin patronu Büyükşehir, 2.5 milyonluk aktif gündüz nüfusuyla Başkent’in
kalbi Çankaya. ‘O cadde senin bu sokak benim; orası bölge parkı burası benim yetki alanım’ kavgalarının cezasını çeken gariban Çankayalı.
Bu iki belediye arasında tartışmanın yaşandığı dönemlerin başında da bütçe dönemleri gelir. Çankaya’dan Büyükşehir’e gelen meclis üyeleri Büyükşehir’in bütçesine olumsuz oy verir. Büyükşehir yönetimi de Çankaya’nın bütçesini Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçirmez. Sonra Çankaya mahkemeye başvurur ve bütçeyi kullanma yetkisini alır. Tabi bu arada başkanlar çıkar birbirini suçlar vs... vs...

Haberin Devamı

KILIÇLAR ÇEKİLECEK

Bu ay yine bütçe ayı. Ufukta Büyükşehir-Çankaya savaşı var. Bu kez sebep Çankaya Belediye Meclisi’nde MHP’li iki üyenin AK Parti’ye geçmesiyle 8 üyeye çıkan AK Parti’lilerin Plan Bütçe Komisyonu’na bir üye yollamak istemesi. AK Partiler yeni üye sayısıyla kanuni hak elde ettikleri düşüncesinde. CHP’liler ise komisyon seçiminin daha önce yapıldığını savunuyor. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez konuyla ilgili görüşse de bir sonuç çıkmamış. Çankaya’nın bütçesi önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelecek ve yine taraflar ‘kılıçları’ çekecek. Hem de yerel seçim öncesi. Bakalım bu bildik kavgada taraflar ne kadar ileriye gidecek

Yazarın Tüm Yazıları