E-haciz pazartesi Antalya'da başlıyor

Güncelleme Tarihi:

E-haciz pazartesi Antalyada başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2013 01:01

SOSYAL Güvenlik Kurumu’nun (SGK) prim alacakları tahsil ve takibine ilişkin başlatacağı e-haciz uygulamasında Antalya pilot il seçildi. Uygulama, Antalya’da 18 Kasım Pazartesi günü hayata geçiriliyor.

Haberin Devamı

SGK’nın, 5502 Sayılı SGK Kanunu’nun 37’nci maddesinde süresi içinde ödenmeyen sosyal sigorta ve genel sağlık sigortası primleri ile işsizlik sigortası primlerinin, idari para cezalarının, gecikme zamlarının ve katılım paylarının kurum alacağına dönüşmesi, bu alacakların tahsilinde 6183 Sayılı Kanunun 51’inci, 102’nci ve 106’ncı maddeleri hariç diğer maddelerinin uygulanmasına ilişkin Türkiye Bankalar Birliği’ne üye 35 mevduat ve katılım bankasıyla varılan protokolle uygulanacak olan e-haciz, ülke çapında mart ayında yürürlüğe girecek.

ANTALYA PİLOT İL

SGK Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, alacakların etkin tahsiline yönelik e-haciz uygulaması, bu hafta Ankara’da Ulucanlar ve Rüzgarlı’daki SGK şubelerinde başladı. Pilot il seçilen Antalya’daki e-haciz uygulaması ise 18 Kasım Pazartesi günü hayata geçecek.

35 MİLYAR LİRA PRİM ALACAĞI

Sosyal Güvenlik Antalya İl Müdürü Selim Erol, bankalarla yapılan protokol kapsamında SGK’nın, borcu olan işverenin banka hesabından elektronik haciz yoluyla prim borcunu tahsil edileceğini belirtti. Türkiye genelinde yaklaşık 35 milyar lira prim alacağının e-haciz uygulamasıyla tahsilatının hedeflendiğini belirten Selim Erol, Antalya’da ise 2013 Ekim ayı sonu itibariyle 382 bin icra dosyası ve bu dosyalarda takip edilen 2 milyar 370 milyon lira alacak bulunduğunu kaydetti.

ZAMANINDA ÖDEYİN

Selim Erol, e-haciz yöntemiyle kuruma borcu olan işveren ve sigortalıların (Bağ-Kur’lu) bankalardaki mevduatı üzerine elektronik ortamda haciz konulacağını, bu nedenle ödemelerin zamanında yapılması gerektiği uyarısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!