Genel başkanımızdan aldığım desteğe güvenerek adım attım

Haberin Devamı

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan artık Büyükşehir aday adayı... Aslan aday adaylığını, miting gibi bir toplantıyla duyurdu. Aslan’la neden Büyükşehir’e aday olduğunu ve bu açıklama sürecinin yankılarını sorduk.

Aday adaylığının, siyasete girmenizin nedeni nedir?

- İzmir, geçmişi geleceğine kefil; başarısı kanıtlanmış, eserlerini, projelerini hayallerini yurt dışında paylaşacak cesur, atak, kararlı ve risk almaktan çekinmeyen projeci birini başkan seçmelidir. Ben bulunduğum her konumda ki bu konum büyükşehir belediye başkanlığı da olabilir, çocuklarımıza ve halkımıza daha güvenli, parlak bir gelecek hazırlamak, İzmir’i sanayide, ticarette, turizmde, kentleşmede, sanatta kültürde marka şehir yapmak için, sadece elimi de değil bedenimi de taşın altına koymaya hazırım.

Haberin Devamı


Miting gibi toplantı oldukça ses getirdi. Geri dönüşler nasıl oldu?

- İzmir’de bugüne kadar hiç gerçekleşmemiş bir halk buluşmasını gerçekleştirdik. Arkasında hiçbir siyasi güç, siyasi destek yok. Tamamen bugüne kadar yaptıklarımızdan dolayı İzmir halkının şahsıma duyduğu sevgi ve güvendir. Her siyasi görüşten, her inanıştan insanlarımızla, inanıyorum ki önümüzdeki dönem İzmir’de Türkiye’ye örnek olunacak yeni bir sayfa açılacaktır. Bu seçimlerin çok önemli olduğu da göz önüne alınmalı.

İlk kez bir siyasi partiye üye oluyorum

Genel merkezden, siyasi çevrelerden ne gibi yorumlar aldınız?

- Tarihi belirlerken genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ayrıntılı bilgi sundum. Gökhan Günaydın, Adnan Keskin, Gürsel Tekin, Bülent Tezcan gibi çok sayın parti meclis üyelerimizle konuşarak bu kararı verdik. Şu ana kadarki görevlerimden dolayı hiçbir siyasi partinin üyesi olmamıştım. Genel başkanımıza duyduğum saygı ve sevgi nedeniyle ilk kez bir siyasi parti üyesi olmak için başvurdum. Genel başkana bizzat yaptım. Genel merkezle belirlediğimiz tarihte yaptığımız buluşmanın ilk 15-20 dakikasını sayın genel başkanımız televizyondan canlı izledi. Toplantıdan sonra da bazı genel başkan yardımcılarımız da tebrik ettiler. Onların da çok mutlu olduklarını sanıyorum. Örgütten de çok değerli insanlar aradı. Bu kadar yoğun ilgi beklemediklerini söylediler. Bu hareketin CHP’ye güç katacağını söylediler. Biz CHP’nin oylarını önümüzdeki seçimlerde artırabilirsek bu Türkiye’nin moralini düzeltir, siyaset yeniden şekillenir. Bu halk buluşması önemsenmesi gereken bir şey.

Haberin Devamı


Genel başkanın aday adaylığınızla ilgili yorumları nasıl?

- Sayın genel başkana son bir yıldır projelerimizle ilgili bilgi verdim, paylaştım. Genel başkanımız halkla iç içe ve halkın sorunlarına çözüm üreten bir belediye başkanı profili çiziyor. Her gittiğimde çok güzel öneriler aldım kendisinden. Bu da beni bu göreve itti. Genel başkandan aldığım desteğe güvenerek adım attım.

Genel başkanımızdan aldığım desteğe güvenerek adım attım

Aziz bey aday gösterilirse kendimiz gibi çalışırız


Aziz Kocaoğlu’nun devam ihtimali de büyük... O durumla ilgili düşünceleriniz nedir?

- Aziz Kocaoğlu’na hem saygım hem de sevgim çok fazla. 10 yıldır kente çok zor şartlarda hizmet eden birisi. Aziz Bey aday gösterilirse biz kendimiz adaymışız gibi çalışmaya devam ederiz. Genel merkez bizi tercih ederse de seçilirsek, her aşamada Sayın Kocaoğlu’nun bilgisinden, birikiminden ve deneyimlerinden mutlaka faydalanmayı da kendimize görev biliriz.

Haberin Devamı

Yine de böyle bir ihtimal gerçekleşir ve size bir ilçe başkanlığı önerilirse?

- Bizim hazırlığımız büyükşehir belediyesiyle ilgili. İlçe belediye başkanı olmayı isteseydim şimdiye kadar çoktan olmuştum. Bizim hedefimiz bütün İzmir’e hizmet etmek. Şu anda öyle bir şey düşünmüyorum.

Ege-Koop başkanlığım da devam edecek

Aday olup başkan seçilirseniz Ege-Koop ne olacak?

- Ege-Koop başkanlığım da devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ege-Koop’un en büyük ortağıdır. Sayın Burhan Özfatura ve Sayın Yüksel Çakmur hem Büyükşehir hem de Ege-Koop başkanıydı. Biz kar amacı olmayan, sosyal bir kurumuz. Ben talip olduğum görevlere, o göreve geldiğimde nasıl bir yönetim tarzı uygulayacağımı baştan incelerim. Hiçbir göreve tesadüfen torpille ya da hatır için gelmedim. Her göreve bileğimin hakkıyla geldim.

Haberin Devamı

Kasım sonunda 200 projeyi açıklayacağız

Daha önce bazılarını duyurmuştunuz, yeni projeleriniz var mı?

- Son iki yıldır projeler üretiyoruz. Sağlık Serbest Bölgesi, Egem35, Atılım ve Ulaşım gibi projelerimizi açıkladık. Şimdi Ege Bölgesi’nin tamamını ilgilendiren tarımsal dönüşüm projesini açıklayacağız. Tarımsal dönüşüm ilk kez İzmir’de kurulacak. Tarımsal dönüşüm de köylü için çok önemli bir katkı sağlayacaktır. 200’e yakın proje şu anda tamamlandı sayılır. Birinci Kordon’la kentsel dönüşüm projesi açıklayacağız. Hatay’ın, Güzelyalı’nın, Alsancak’ın tamamının kentsel dönüşüme girmesi lazım. Türkiye’deki ilk spor hastanesi için projelerimiz var. Kasım ayı sonunda 200 projenin tamamını paylaşacağız.

Haberin Devamı

Başkan olmadan kitabını yazdı

Bir süre önce “Dost Kapısı Belediye” adlı bir kitap yayınladınız.

- Belediye uygulamalarının rast gele olmaması ve bir belediyenin nasıl yönetilmesi gerektiğini şimdiden kamuoyuyla paylaşmak için bu kitabı yazdım. Başımız sıkıştığında hemen ilk gittiğimiz yer dostlarımızsa, vatandaş belediyeye gittiğinde de dostuna gidiyormuş gibi rahat olmalıdır bu yüzden de kitabın adı ‘Dost Kapısı Belediye’dir. Belediyecilik anlayışımıza göre 9 önemli faktör var. Hak, hizmet, dayanışma, demokrasi, bilim, katılım, açıklık, güven, plan. Bunları uygulamazsak başarılı olamayız.

Kitapta neleri ele aldınız? Sizin için en önemli bölüm?

- Büyükşehir Belediyesi’nde oluşturulan kentsel dayanışma fonuyla yoksul vatandaşlarımıza başta mahalle muhtarları ile o vatandaşlara örneğin 200 TL’lik kentsel dayanışma kartı verilmelidir. Gitsin istediği marketten evine lazım olan istediği şeyleri alsın. Bazen eleştiriyoruz ‘Bir ton kömüre oy satıyor’ diye o zaman böyle şeylere ihtiyacı olmayacak çünkü yasal olarak ihtiyacı karşılanacak.

Yazarın Tüm Yazıları