Koloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Koloğlu son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2013 13:24

Geçtiğimiz Çarşamba günü hayata gözlerini yuman Türk sporunun ve Galatasaray'ın efsane isimlerinden Doğan Koloğlu için bu sabah Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da bir tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Galatasaray Futbol Takımı'nda hem oyuncu, hem teknik direktör olarak görev yapan ve gazetelerin spor bölümünde yazarlık, yöneticilik görevleri üstlenen Koloğlu hayata 87 yaşında veda etti. Arena'da düzenlenen törene yakınları ve spor yazarlarının yanı sıra; Başkan Ünal Aysal, Yönetim Kurulu Üyeleri, kulüp çalışanları, Galatasaray camiasından birçok isim katıldı. Törende Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, TSYD Eski Başkanlarından Atilla Gökçe ve Merhum Doğan Koloğlu'nun eşi Bilge Koloğlu birer konuşma yaptılar.

Koloğlu için Zincirlikuyu Camisi'nde cuma namazının ardından düzenlenen cenaze törenine ise, FIFA İcra Kurulu Üyesi ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, kulüp başkanı Ünal Aysal ve yönetim kurulu üyeleri, sarı-kırmızılı kulübün eski başkanları Selahattin Beyazıt, Faruk Süren ve Adnan Polat, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Uzun, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Naci Arkan, teknik direktör Mustafa Denizli, Koloğlu'nun ailesi ve yakınları ile spor, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

Şenes Erzik, Doğan Koloğlu'nun Türk futbolunun gelişmesine büyük katkı sağladığını ve bu konuda kendisiyle sürekli bilgi alışverişi içinde olduklarını anlatarak, "Nur içinde yatsın, çok iyi bir insandı. Ülke futboluna da çok büyük katkıları oldu" dedi.

Doğan Koloğlu'nun naaşı daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na getirildi. Burada kılanan öğle namazının ardından aile kabristanında toprağa verildi. Cenaze töreninde spor dünyasının önde gelen isimleri de yer aldı.

Koloğlu'nun naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DOĞAN KOLOĞLU KİMDİR?

Doğan Koloğlu, 1927 yılında Sürmene'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Lise'de kardeşi Orhan Koloğlu ile "biraderler" olarak anıldı. Koloğlu, spora da Galatasaray Lisesi'nde başladı ve daha sonra Galatasaray Futbol Takımı'nda hem oyuncu, hem teknik direktör olarak görev yaptı. Galatasaray'daki görevlerinin ardından milli Takım'da görev aldı. 1963 yılında TSYD'nin ilk üyelerinden oldu. 1981-1984 yıllarında bu derneğin genel başkanlık görevini üstlendi. Yeni İstanbul, Akşam, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin spor bölümlerinde yönetmen, yazı işleri müdürü ve spor yazarı olarak hizmet verdi. Basın kuruluşlarının yönetim kurullarında görevler aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!