Gülen'den açıklama

Güncelleme Tarihi:

Gülenden açıklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2013 08:44

Fethullah Gülen, son sohbetinde dershanelerin kapatılmasıyla ilgili kanun taslağı hakkındaki tartışmalar ve gündeme dair açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

herkul.org'tan yapılan açıklamada; Zaman Gazetesi'nin yayınladığı dershaneleri kapatmaya yönelik taslakla ilgili Gülen'in ‘Musibetler karşısında dişini sıkıp sabretmeli’ dediği öğrenildi. Ayrıca Gülen’in çok üzülmekle beraber haber duyulur duyulmaz “hâcet namazı” çağrısı yaptığı belirtildi. Fethullah Gülen, "Mümin sarsılabilir ama devrilmez, meseleye öyle bakmak lazım" ifadelerini kullandığı açıklandı.

GÜLEN’DEN DERSHANE AÇIKLAMASI

Gülen'in taslağı duyunca şu açıklamayı yaptığı belirtildi:
''Mümin sarsılabilir ama devrilmez, meseleye öyle bakmak lazım. Bir balyoz gibi tepene inen musibetler karşısında dişini sıkmak. Sabır çok önemli. Firavun aleyhinizde ise, Karun aleyhinizde ise isabetli bir yolda yürüyorsunuz demektir. Ara sıra yağmur yağar rahmet, bazen de yağmur damlaları bir araya gelir, ceviz gibi dolu halinde inelim. Yere inince o da rahmettir de. Dolu düştüğü zaman paniğe kapılma. ''

Haberin Devamı

Özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlara dair söylenen "Bir tane öğretmen arkadaşımızın bile dershaneler kapanırsa ne iş yaparız gibi hiç bir endişesi yok. Arkadaşlarımız kaygısı yok" şeklindeki sözler üzerine Gülen, şu ifadeleri kullandı:
''"Teşekkür ederim, demek ki oturmuş arkadaşlar. Hizmet duygusu düşüncesi itibariyle, elmacık kadar dalya olmuş.

Cennetin kapılarını bile bunlar kapamak isteyebilirler. Bunlar girmesinler biz girelim, en azında önce biz girelim. Bunların zaten girmeye hakkı yok diyenler çıkabilir. 60 ihtilalinden bu yana onu da gördük tokadını yedik, 70 darbesini gördük tekmesini yedik. 80 darbesini gördük onunda çiftesini yedik.

Hepsinden bir şey yedik. Fakat tekme atan tokat atan çifte atanın şimdi hesapları görülüyor. Biz yapmadık onu, kader hüküm verdi ve kaderin o mevzuda figürü olarak kullandığı insanlar, onları öyle yaptılar.Bana dokunan bir yanı vardı, yaşlı başlı adamlar böyle orada hesap verince ciğerim yanıyor benim. Elimden bir imkan olsa ben onların hepsine serbestsiniz derim.

Ne var ki birileri onları planlıyor, yapıyor, 'Topuklarını birbirlerine vurdu. Karşımızda dimdik durdu bu adamlar. Bunlara bunu dedirttik.' diyorlar bir taraftan kapalı kapılar ardından diyorlar, fakat bir taraftan da camia onu sanki bir kısım elamanlarıyla yaptırtıyormuş gibi onlara fısıldıyor. Bir taşla iki kuşu vurma gibi bir nifak hareketi içinde bulunuyorlar. Bana yakışmayan şeyler ama müsadenizle bu kadarını da söyleyeyim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!