Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Yılın 3 duyarlı şirketi

Schneider Electric Türkiye...

Haberin Devamı

Paris Maratonu’nda TEGV’e bağış yaptığı için 42km 195metre maraton koştum. Şirket yaptığı bu bağışla, TEGV’de 285 çocuğun eğitimine katkı sağladı. Türkiye’de hayalini kurduğum bir ilke de yine onlar sayesinde adım attım. İlk defa bir şirket bana geldi ve “Gel sen bizim için şu maratonu koş, biz de senin adına bağış yapalım” dedi. Evet bu bir ilkti. Devamı da geldi.
Nilfisk Türkiye... Benim için bu Danimarkalı şirket, “sihirli süpürge üreticisi”. Hem kelimenin tam anlamıyla mucizevi dayanıklılık ve güçte süpürge üretiyorlar; hem de Runfire Cappadocia Ultra Maratonu’nda Toplum Gönüllüleri’ne yaptıkları bağışla 200 gencin hayatına değdiler.
Nilfisk Türkiye de bir ilke imza attı. Beni Facebook’tan bulup “İlk koşacak olduğunuz yarış için bağışçınız olmak istiyoruz!” diyen ilk şirket oldu. Sosyal medyanın sosyal sorumluluğa vesile örneğidir yani.
MOTAŞ (Mobil Oil Türkiye): Geçen sene İstanbul Maratonu’nda koşuyorum diye TEGV’e yaptıkları bağışla 340 çocuğun eğitimine katkı sağlamaktan öyle mutlu oldular ki, bu pazar koşacak olduğum İstanbul Maratonu’nda 42km 195metrelik maratonum için ikinci kez TEGV’e bağış yaparak TEGV Van Erciş Adım Adım Öğrenim biriminin 1 yıllık işletme masraflarını da karşıladılar. MOTAŞ, kurumsal bağış konusunda “kazan-kazan” durumuna “sürdürülebirlik” örneği açısından bir ilktir.
Bu şirketlerin ortak güzelliği, koşuyla farkındalık konusunda ileri görüşlü olmaları. Türkiye’ye bu fikri ilk getiren ve yayan ADIM ADIM’ın “Yardımseverlik koşusu” olgusunu destekleyerek, spor aracılığıyla farkındalığa önem vermeleri. Başka şirketlere ilham kaynağı olmaları dileklerimle...
Ben koşmaya dünden hazırım efenim!
Bilgi ve ilgilerinize...
Yonca
“şükran”

Haberin Devamı

İstanbul Maratonu

Bu pazar ilk defa İstanbul’da tam maraton koşacağım. İstanbul Maratonu altın kategorisinde bir maraton. Ama zor bir parkur olduğu için rekor kırılması da zor.
İstanbul Maratonu’nu, dünyadaki her ünlü/önemli (mesela Boston veya Berlin gibi) maratondan ayıran paha biçilmez bir özelliği var.
Dünyanın TEK kıtalararası maratonu!
Bakın yarış Boğaz Köprüsü üzerinde başlıyor, Barbaros Bulvarı, Dolmabahçe, Eminönü, Eyüp, Unkapanı, Bakırköy sahilden devam edip ta Sultanahmet’te son buluyor.
Müthiş bir parkur. Tarih ve manzara süper. Asya’dan Avrupa’ya, gel de koşma!
İstanbul, lütfen koşanları yalnız bırakma ama!
Paris’te 50 bin kişi maraton koşarken bir o kadar insan da 42km 195mt boyunca sokaklarda koşanlara destek veriyordu. Hiçbir adımda yalnız değildik. O destek inanılmaz önemli ve dahası bir medeniyet göstergesi.
Hadi İstanbul dökül sokağa, koşanları alkışla!
Yonca
“Alkış”

Haberin Devamı

Adım Adım twit

Pazar günü şarjım ve gücüm dayandığı sürece İstanbul Maratonu’nda koşarken aynı anda canlı twitleyeceğim. 42km boyunca çektiğim video da hurriyet webtv’de olacak.
Herkesi takibe, desteğe, twitleri retwite ve Toplum Gönüllüsü gençlere bağışa beklerim.
#koşyoncakoş #gençleredeğer @TOGVakfi @AdimAdimAAO
Yonca
@4yaprak-liyonca”

Toplum Gönüllüleri Vakfı bağış bilgileri

Banka: Garanti Bankası
Şube: Bağlarbaşı Şb. (422)
Hesap no: 6295999
IBAN: TR 780006200042200006295999
Alıcı: TOG
Açıklama: YTokbas/AA/sizin adınız soyadınız
Kredi kartıyla web’den bağış: https://tog.org.tr/bagis_206
Paypal: http://tog.org.tr/paypal_207

Yazarın Tüm Yazıları