Ya özel okula dönüşecekler ya da

Güncelleme Tarihi:

Ya özel okula dönüşecekler ya da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2013 00:23

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Bakan Avcı, "Ya özel okula dönüşecekler ya da iki içinde açık lise olacaklar. Takviye kurslar da yeniden uygulamaya konulacak" diye konuştu.



Akşam saatlerinde iki ayrı kanalda katıldığı canlı yayınlarda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Avcı'nın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Veliler, öğrenciler, öğretmenler, çalışanlar endişe etmesin. Okullardaki ve halkeğitimdeki kurslar devam edecek. İngilizce kursları ve sürücü kursları devam edecek. Dershane öğretmeni özel okula dönüşünce de görevini sürdürecek. Kapanan dershanenin öğretmeni de milli eğitimin sistemine entegre edilecek. Talim Terbiye Kurulu çok önemli bir birimdir. Orasıyla ilgili düzenlemeler yapıyoruz. Daha etkin olabilmesi için, özenli bir sistem için çalışmalar yapıyoruz. Velilerimiz endişe etmesinler, öğretmenlerimiz endişe etmesinler, öğrencilerimiz, dershane çalışanlarımız endişe etmesinler, hiç kimse mağdur edilmeyecek. Milli Eğitim sisteminin içerisinde bir üst eğitim kurumuna hazırlayan herhangi bir kurum olmayacak. Yabancı dil kursları, sürücü kursları devam edecek. 2014-2015 eğitim öğretim sisteminde deshaneler olmayacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!