Ulaştırma Bakanı'ndan flaş dersane açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Ulaştırma Bakanından flaş dersane açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2013 09:11

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dersanelerin kapatılacağı iddialarına ilişkin, "Ne yapılmak isteniyorsa daha iyisini yapmak için çalışılıyor. Ben dersaneye gitmedim, süper okullarda da okumadım. Dersane her şey değil. Gidebilen var gidemeyen var. Biz okullarımızı güçlendirelim. Bildiğim kadarıyla model değişiyor" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Yıldırım, okuduğu Pirireis İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Yıldırım, 1967'de bu okulda eğitime başladığını belirterek, neredeyse yarım asır geçtiğini söyledi.

Yıldırım, ilk okulu Anadolu'da okumuş biri olarak İstanbul'a ilk geldiğinde bu okulla tanıştığını, orta okulu burada okuduğunu ifade ederek, "Piri Reis Ortaokulu olarak anılıyordu o zaman. Bu okulun benim zihnimde çok önemli bir yeri var. Erzincan'ın köyünden ilçeye bile gitmemişken İstanbul'un kalbinde olan bir okulun öğrencisi oluyorsunuz. Kendimi o kadar garip ve yabancı hissettim ki" diye konuştu.

Okulda yaşadığı bir anısını hatırlayan Bakan Yıldırım, şunları anlattı:

"Mezun olacağım zaman yatılı bir okula gitmek istedim. Yatılı öğretmen okulu sınavı için giriş kağıdım okula geldi. Müdür bey beni yanına çağırdı. 'Öğretmen olup da ne yapacaksın, benim halimi görmüyor musun?' dedi. Sınav giriş kağıdımı yırttı. Birçok arkadaşım sınava girdi ve öğretmen oldu. Bazı olaylar insanın rotasını değiştiriyor."

"Dersane her şey değil"

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, dersanelerin kapatılacağı iddialarına ilişkin sorusu üzerine Bakan Yıldırım, "Ne yapılmak isteniyorsa daha iyisini yapmak için çalışıyor. Ben dersaneye gitmedim, süper okullarda da okumadım. Piri Reis Ortaokulu, Kasımpaşa Lisesi'nde, Boğaziçini Türkiye çapında 72. olarak kazandım. Teknik üniversitede de en yüksek puanlılar arasına girdim. Dersane her şey değil. Gidebilen var gidemeyen var. Biz okullarımızı güçlendirelim. Bildiğim kadarıyla model değişiyor. Dersaneler okul haline de gelebilir. Devlet okuttukları öğrenci başına da destek verecek" yanıtını verdi.

Yıldırım, bu işten öğretmen ve öğrencilerin zarar görmemesi için her şeyin düşünüldüğünü aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!