Antalyaspor'da bütçe açığı azalıyor

Güncelleme Tarihi:

Antalyasporda bütçe açığı azalıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 13:55

Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, "Biz yönetimi devraldığımızda 33 milyon lira olan bütçe açığını 4 ayda 13 milyon liraya düşürdük. Bunda teknik heyet ve futbolcular çok büyük paya sahip" dedi.

Haberin Devamı

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, futbolcular Uğur İnceman, Milan Baros ve kulüp yöneticileri, Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Aynı zamanda DÖSİAD Başkanı olan Gencer, burada yaptığı konuşmada Antalyaspor'un kentin en önemli markalarından olduğunu söyledi. 5 yıl önce başkanlığı çok istemesine rağmen başkan olamadığını hatırlatan Gencer, beklemediği bir dönemde ise başkan olma gururunu yaşadığını kaydetti.

Başkan seçildikten sonra sağlam bir yönetim oluşturmak için çalışmalara başladığını vurgulayan Gencer, Antalya'da bu ekibi oluşturmanın biraz zor olduğunu ve zaman aldığını bildirdi. Türkiye'de bir çok Süper Lig takımının federasyon gelirlerine sahip olmasına rağmen, hala belediyelere ciddi bir şekilde yük olmaya devam ettiğine işaret eden Gencer, "Antalyaspor ise bizden önceki 5 yıllık dönemde tamamen bir nevi sivilleşmiş ve iş dünyasının maddi anlamda katkı koyduğu yönetim sistemine geçiş dönemindeydi. Bu beş yılın üzerine bizimde daha farklı birşeyler yapmamız ve farklı bir yönetim biçimini ortaya koymamız gerekiyor" diye konuştu.

Başkan seçildikten sonra kulübe maddi destek için 35 kişilik işadamı listesi oluşturduğunu ifade eden Gencer, şöyle devam etti:

"Başkan olduktan sonra Antalyaspor'a maddi desteğin sağlanabilmesi için bir çalışma yapmamız gerekiyordu. Bununla ilgili kulübe maddi destek verecek iş adamları listesi oluşturdum. Hala ajandam da bu isimler var. Belediye başkanı başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunu ve kentteki siyasi partilerin başkanlarını tek tek aradık. Hiç kimseyi ayırt etmedik. Sadece iyi bir Antalyaspor oluşturmak içindi bunları yaptık"

Antalya'da çok büyük eksiklikler ve problemlerin devam ettiğini ve Antalyaspor gibi bir markayı kullanmayı bilmediklerine dikkati çeken Gencer, Antalyaspor markasıyla şehrin yükselişe geçeceğinin farkındalığının oluşmadığı ve kentte futbola karşı olumsuz bir yaklaşım bulunduğunu dile getirdi.

"33 milyon bütçe açığını 4 ayda 13 milyona düşürdük"

Başkan seçildikten sonra bir enkaz değil define aldıklarını söylediklerini hatırlatan Gencer, "Biz yönetimi devraldığımızda 33 milyon lira olan bütçe açığını 4 ayda 13 milyon liraya düşürdük. Bunda teknik heyet ve
futbolcular çok büyük paya sahip. Antalyaspor'un galip gelmesini düşünmekten
başka bir şansımız yok" dedi.

Antalya'da 33 bin kişilik stat yapıldığını ve bu stadın maç günlerindeki maliyetinin 400 bin lira olacağına dikkati çeken Gencer, şunları kaydetti:

"Yapılacak stata 20 bin seyirci gelirse, bu 20 liradan 400 bin lira eder. Böyle bir kente 33 bin kişilik statın doldurulması için biz iş dünyası neler yapabiliriz? Bunun çalışmasını yapmalıyız. DÖSİAD başkanı olarak tüm Antalyalı iş dünyasına sesleniyorum. Bir çok konunun çalıştayını, konferasını yapıyoruz. Gelin hep beraber Aralık ayından itibaren herkes Antalyasporlu olsun ve Antalyaspor üzerine yoğunlaşsın. Kulüp başkanı olarak bu konuda üzerimize ne düşen varsa yapmaya hazırız"

"Bölgede futbol seyirci oranı çok düşük"

Teknik Direktör Samet Aybaba ise Antalya'da taraftarın maça gelmesiyle ilgili sıkıntıların olduğunu belirtti. Bölgede futbol seyircisi oranının çok düşük olduğuna dikkati çeken Aybaba, Antalyaspor'a hem maddi destek bulmak hem de altyasınını daha da iyi oluşturmak gerektiğinin belirtti. Aybaba, "Doğru düzgün antrenman yapacak sahamız yok. En kötü oynanan maçta herkes takımı eleştirmeye çalışıyor. Ama kimse takıma bir katkıda bulunmuyor. Antalya şehri, galibiyet ve mağlubiyette de oyunculara doğru şeyleri hissettirmesi lazım. Çünkü biz çok iyi oyuncu grubuna sahibiz" dedi.

Futbolcu Uğur İnceman ise takımın en büyük sorunlarının başında stat ve tesis sıkıntısının olduğunu kaydederek, bu konuda herkese görev düştüğünü anlattı. İnceman, Antalyaspor'u yukarılara çıkarmak için mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti.

İnceman, kalp rahatsızlığı geçiren takım arkadaşları Mehmet Sedef'e de geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!