Alex de Souza küme düşüyor!

Güncelleme Tarihi:

Alex de Souza küme düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 10:34

Fenerbahçe’nin Eski Kaptanı Alex de Souza’nın da formasını giydiği Coritiba evinde Corinthians'a 1-0’lık skorla mağlup olarak küme düşme potasına bir adım daha yaklaştı.

Haberin Devamı

Cruzeiro'nun şampiyonluğunu ilan ettiği Brezilya Serie A'da, Alex de Souza'nın takımı Coritiba kümede kalma mücadelesi veriyor. Coritiba, ligin bitimine 4 hafta kala Corinthians'a kendi evinde 1-0 yenilerek büyük yara aldı.

Alex de Souza'nın 90 dakika forma giydiği mücadelede karşılaşmanın tek golü 64. dakikada Guilherme Andrade'den geldi.

Corinthians aldığı 3 puan sonrasında ligde puanını 48'e yükseltirken; Coritiba ise 41 puanda kaldı ve ligin bitimine 4 hafta kala düşme potasının 4 puan üstünde yer alıyor.

ŞAMPİYON CRUZEİRO

Serie A'nın 34. hafta karşılaşmalarının ardından deplasmanda Vitoria'yı 3-1'le geçen Cruzeiro, şampiyonluğunu ilan etti. Ligin bitimine 4 hafta kala en yakın rakibi Atletico Paranense'nin Criciuma'ya deplasmanda 2-0 yenilmesiyle aradaki puan farkını 16'ya çıkararak 74 puana ulaşan Cruzerio, böylece tarihinde 3. kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

Vitoria önünde maça hızlı başlayan Cruzeiro, 37. dakikada Willian Gomes'in attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda 51. dakikada Dinei Telmario ile gol bulan Vitoria maça eşitlik getirse de, 71'de Julio Baptista, 81'de ise Ricardo Goulart ile gollerine devam eden Cruzeiro, şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

YOĞUN MAÇ TEMPOSUNA PROTESTO

Öte yandan, Brezilyalı futbolcular, ülkedeki yoğun maç trafiği nedeniyle Brezilya Futbol Federasyonuna duyduğu tepkiyi, dün son oynanan lig maçlarının başlama düdüğünden önce kollarını birbirine bağlayarak gösterdi.

Ülkedeki tüm liglerde yer alan futbolcuların çoğu, protestoya katıldı. Eyleme katılan oyunculardan bazıları, hakemin düdüğüne rağmen oyunu başlatmazken, bazıları ise düdüğü beklemeden topu oyuna sokmayı ve bir süre hareket etmemeyi tercih etti.

Federasyon yetkilileri ise futbol takvimindeki değişimin ancak gelecek yıl ülkede düzenlenecek Dünya Kupası'nın ardından 2015'te planlanabileceğini vurguluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!