Sağlıkçılara şok

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkçılara şok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 09:22

Özel Anadolu Sağlık Meslek Liseleri’ne kayıt yaptıran birçok öğrenci, okullar kontenjanından fazla kayıt aldığı için e-okul sisteminde görünmüyor.

Haberin Devamı

Yüzlerce öğrenci devamsızlıktan sınıfta kalma ve bir yıl kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

TÜRKİYE genelindeki özel sağlık meslek liselerinde kaydı bulunan yüzlerce öğrenci mağdur oldu. Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle özel Anadolu sağlık meslek liselerine kontenjan sınırı getirildi. Ancak okullar daha önce ön kayıt yoluyla öğrenci aldı. Bu durumda Bakanlık tarafından belirlenen kontenjandan daha fazla öğrenci kaydı almış oldular. Kontenjan sınırını aşan öğrenciler e-okul sisteminde görünmeyince veliler büyük şok yaşadı. Öğrenciler devamsızlıktan sınıfta kalma ve bir yıl kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

OKUL KAPATMAYA GİDER

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, “Şu anda kaç öğrencinin bu durumda olduğunu bilmiyoruz. Bu durum okul kapatmaya kadar gider. Öğrencilerin acil olarak başka bir okula kaydını aldırması gerekiyor” dedi.
Durum, Kartal’daki Özel İstanbul Yesevi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrenci velilerinin, çocuklarının sınav bilgilerini öğrenmek amacıyla e-okul veli bilgilendirme sistemi’ne girdiklerinde ortaya çıktı.
Sistemde ‘Girdiğiniz Bilgilere Ait Öğrenci Bulunamadı’ ibaresi ile karşılaşan veliler, okula gittiklerinde çocuklarının okulda resmi kaydının olmadığını öğrenince şoke oldu.

Haberin Devamı

1 OKULDA 150 KAYITSIZ

Okulda yaklaşık 150 öğrencinin kaydının yapılmadığını öğrenen veliler, bir yandan Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe ile müracaat ederken, bir yandan da okul yönetiminden durumun düzeltilmesi için talepte bulundu. Ancak okul yönetiminden aldıkları cevaplar, velilere ikinci bir şok yaşattı. Okul yönetimi velilere, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nde değişikliğe gidilerek Özel Anadolu Sağlık Meslek Liseleri’ne 2 Ağustos 2013 tarihinde staj protokolü sözleşmesi zorunluluğu getirdiğini, staj kontenjanı bulamadıkları için de yaklaşık 150 öğrencinin kaydının yapılamadığını söyledi. Durumu öğrenci velilerine bildirmeyen okul yönetimi, bir yandan da yürütmenin durdurulması için dava açarak sorunu çözmeye çalıştı.
Konuyla ilgili Hürriyet’e açıklama yapan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, durumun sadece İstanbul için değil, tüm Türkiye’deki özel sağlık meslek lisesi öğrencileri ile ilgili olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TÜM TÜRKİYE’YLE İLGİLİ

Yıldız şöyle devam etti: “Şu anda kaç öğrencinin bu durumda olduğunu bilmiyoruz. Ama dönem başında yönetmelikte kontenjanlarla ilgili bir değişiklik oldu. Okulların kontenjanları düştü. Birtakım sıkıntılar olacağını tahmin ediyorduk, İstanbul’da öğrenci sayısı fazla olduğu için bir inceleme başlattık. Fakat kaç okulda bu kontenjandan fazla öğrenci var bilmiyoruz. Çalışma devam ediyor. Bu durumdaki öğrenci e-okul’da gözükmüyor, ailelerde tedirginlik var. Biz bunun için il milli eğitim müdürlüğü olarak durumu tespit edip çocuklarımızın mağdur edilmemesi için gerekenleri yapacağız. Bu durumda okulların nasıl öğrenci kaydı aldıkları noktasında hesabı sorulur. Okul kapatmaya kadar gider bunun sonu. Okullar, ‘Yönetmelik değişikliğinden önce ön kayıt yoluyla öğrenci aldık’ diyemezler. Çünkü, son yayımlanan yönetmeliğe göre öğrenci almaları gerekiyordu.”

Haberin Devamı

BİR YIL KAYBEDEBİLİRLER

Velileri de uyaran Yıldız, mazeretli mazeretsiz devamsızlık hakkının 45 gün olduğunu hatırlatarak, bu öğrencilerin acil olarak başka bir okula kaydını yaptırması gerektiğini de söyledi. Yıldız, şu uyarılarda bulundu: “Şu anda kaç öğrenci e-okul’da görünmüyor bilmiyoruz. E-okul’da devamsızlık süresi mazeretli ve mazeretsiz olarak 45 güne çıkarıldı. Bu süreyi doldurmadan öğrencilerin hemen kaydını, kontenjanı uygun olan bir okula aldırması gerekiyor. Bu kontenjanı olan özel sağlık meslek lisesi de olabilir, yoksa da başka bir okul türü de olabilir. Öğrenciler 45 günlük devamsızlık hakkını doldurduysa da mağdur olurlar, bir yıl kaybetmiş olacaklar gibi görünüyor şu anda.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!