İlk gün hem gong hem hisse düştü

Güncelleme Tarihi:

İlk gün hem gong hem hisse düştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 01:35

Emlak Konut GYO’nun ikincil halka arzıyla ihraç edilen payları dün Borsa İstanbul’da gong töreniyle işlem görmeye başladı. Genel Müdür Murat Kurum, gong için kullandığı tokmağı düşürürken, hisseler günü yüzde 8.3’lük düşüşle tamamladı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (Emlak Konut GYO) ikincil halka arzı nedeniyle dün Borsa İstanbul’da gong töreni düzenlendi. Şirketin dün işleme açılan hisseleri, günü yüzde 8.3’lük düşüşle tamamladı. 1 Kasım’dan beri işlem sırası kapalı olan hisseler, ikincil halka arz fiyatının borsadaki son kapanış fiyatı (2.77 TL) altında olması nedeniyle, dün yüzde 8’in üzerinde değer kaybetti. Ayrıca dünkü düşüşte işlem sırası kapalıyken Borsa İstanbul’daki yüzde 6’lık düşüşte bu gerilemede etkili oldu. Emlak GYO hisselerinde dün 511 milyon adetle rekor işlem miktarı ve 1.3 milyar TL’lik işlem hacmi gerçekleşti.

HEYECANDAN DÜŞÜRDÜ

Yabancı yatırımcıdan 2.5 milyar dolarlık talep alan ve yerli yatırımcılara ayrılan 320 milyon dolarlık kısma da tahsis edilenin 3.8 katı kadar talep gelen Emlak Konut GYO hisseleri, Borsa İstanbul Kurumsal Ürünler Pazarı’nda EKGYO kodu ve 2.77 TL baz fiyat ile işlem görmeye başladı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seyman ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kelezoğlu törene katılırken ilk gün heyecanı yaşayan Kurum, açılış ziline hızlı vurunca tokmak Borsa İstanbul çalışanlarının bulunduğu kata düştü.

Haberin Devamı

10 milyar TL’lik gayrimenkul portföyüne sahip Emlak Konut GYO’nun ikincil halka arzını gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını söyleyen Aydın Seyman, “Emlak Konut’un paylarının ikincil halka arzı, halka arz edilen payların piyasa değeri açısından Türkiye Sermaye Piyasalarında gerçekleşen, TL bazında en büyük ikinci, dolar bazında en büyük beşinci, sadece sermaye artırımı yoluyla sağlanan kaynak bazında ise en büyük halka arz niteliğini taşıyor” dedi. Seyman, 2013 yılında 7’si Pay Piyasası’nda 7’si Gelişen İşletmeler Piyasası’nda olmak üzere 14 şirketin birincil halka arz, 1 şirketin de ikincil halka arz yoluyla (Emlak Konut GYO) paylarının halka arz edildiğini ve yaklaşık 4,5 milyar milyar lira hasılat toplandığını ifade etti. Hâlihazırda Pay Piyasası’nda 9 ve GİP’te 8 şirketin işlem görmek amacıyla başvuru yaptığını kaydeden Seyman, Emlak Konut GYO ile birlikte payları Borsa İstanbul’da işlem gören şirket sayısının 418’e ulaştığını kaydetti.

Haberin Devamı

Her yatırımcıya istediği verilmedi

EMLAK Konut GYO’nun ikincil halka arzın büyüklüğü 1.6 milyar dolara (3.25 milyar TL) ulaştı. ABD ve İngiliz yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği arzda 3 yatırımcı yüzde 5’in üzerinde hisse aldı. Yatırımcı çeşitliliği adına her yatırımcıya istedikleri kadar hisse veremediklerini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Hisselerin yüzde 50’sini 3 şirket aldı şeklinde yapılan haber ve yorumlar gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Satılık ve kiralık konut ilanları için tıklayın

BAKMADAN GEÇME!