Almanya'da eşini öldüren Türk, sahte kimlikle Gürcistan'a kaçarken yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada eşini öldüren Türk, sahte kimlikle Gürcistana kaçarken yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 16:45

Almanya’da, ağustos ayında kızını silahla öldürüp, eşini de ağır yaraladıktan sonra firar eden Gaziantep nüfusuna kayıtlı Cemil Gündüz (50), sahte kimlikli yurt dışına kaçmak isterken yakalandı.

Haberin Devamı

Sarp Sınır Kapısı’ndan Mehmet Bozkurt adına düzenlenmiş kimlikle Gürcistan’a geçmek isteyen Gündüz’ün hal ve hareketlerinden şüphelenen görevli pasaport kontrol memurunun şüphelenmesi üzerine detaylı incelemede kimliğin orijinal özellikleri taşımadığı tespit edildi. Bunun üzerine yapılan görüşmede Gündüz, kimliğin orijinal olduğunu Nizip Nüfus Müdürlüğünden aldığını, kendisinin aynı zamanda Çek Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ve kendi adına düzenlenmiş Çek Cumhuriyeti pasaportu sahibi olduğunu iddia etti.

Şahsın ibraz ettiği Çek Cumhuriyeti pasaportu üzerinde yapılan incelemede de pasaportun orijinal özellikleri taşımadığı tespit edildi. Bu tespitler ışığında Mehmet Bozkurt olmadığı anlaşılan şüpheli, gerçek kimliğinin ortaya çıkarılması için detaylı inceleme ve araştırmalar sonucunda tekrar yapılan mülakatta pasaport kontrol görevlisi polislere Cemil Gündüz olduğunu beyan etti. Bu çerçevede incelemesini derinleştiren polis, MERNİS üzerinden nüfus kayıtlarını inceledi ve şahsın açık kimlik bilgisinin 1963 Gaziantep Araban doğumlu Cemil Gündüz olduğu belirledi. Adına herhangi bir UYAP yakalama kaydı ya da GBT kaydının olmadığı tespit edilen Gündüz hakkında yer ve kimlik tespiti amaçlı İnterpol Daire Başkanlığınca Mavi Bülteni olduğu görüldü.

UYAP-GBT sisteminde yakalama kaydı ve yurt dışına kaçış yasağı olmayan, gerçek kimlik bilgilerine göre seyahatini engel bir hali bulunmayan bir kişinin sahte belge kullanmasını gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığı düşüncesiyle hareket edilerek tekrar araştırmayı detaylandıran polis, nüfusa kayıtlı olduğu Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ve Araban İlçe Emniyet Amirliği ile irtibata geçilerek şahıs hakkında bilgileri derledi ve Cemil Gündüz’ün 14 Ağustos 2013 tarihinde Almanya’nın Essen kenti Frohnhausen semtinde, 19 yaşındaki kızı Hatice Gündüz’ü (46) ateşli silahla katlettiği, eşi Münevver Gündüz’ü de ağır yaralayarak firar ettiği öğrenildi.

Sarp Sınır Kapısı Emniyet Şube Müdürlüğü'nde görevli pasaport kontrol polislerinin dikkatli çalışmaları sonucu yakalanan Gündüz, emniyetteki işlemlerin ardından Hopa Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Gündüz, çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!