Büyük Menderes'e inceleme

Güncelleme Tarihi:

Büyük Menderese inceleme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2013 13:57

DENİZLİ'nin Bekilli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Divarcı, Çal İlçesi Akkent Beldesi'ndeki meyve suyu fabrikasının Büyük Menderes Nehri'ne asitli atıklar dökerek kirliliğe neden olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Denizli ve Aydın'ın Söke Ovası'nın sulamasında kullanılan suyun kirlilik nedeniyle siyahlaştığını ve sudaki canlı yaşamın bitme noktasına geldiğini kaydeden Divarcı ilgili birimlerin harekete geçmesini istedi. Bu arada, konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü inceleme başlattığı öğrenildi.

Bekilli Belediyesi Başkan Yardımcısı CHP'li Mahmut Divarcı, çevre felaketine devlet yetkililerinin duyarsız kaldığını savundu. Çal İlçesi Akkent Beldesi'ndeki meyve suyu fabrikasının asitli atıkları nedeniyle Büyük Menderes Nehri'nde büyük ölçüde çevre kirliliği yaşandığını dile getiren Divarcı, var olan kirliliğin daha da arttığına dikkat çekti. Divarcı, “Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nden Büyük Menderes'e dökülen atıklar nedeniyle zaten kirlilik var. Çal İlçesi Akkent Beldesi'ndeki meyve suyu fabrikası da asitli atıklarını Büyük Menderes'e dökmeye başladı. Çevre katliamını sadece seyredebiliyoruz. Bekilli İlçesi yakınından geçen Büyük Menderes Nehri'nde hiçbir canlı yaşayamaz hale geldi. Çevre katliamı yaşanırken, devletin yetkilileri ise, hiçbir şey yapmıyor” dedi.

Haberin Devamı

İki hafta önce Denizli'nin Çivril İlçesi'nde Işıklı Gölü'nde yaşanan kirlilik nedeniyle Özperk Alabalık Çiftliği'ne ait 1 milyon 500 bin balığın telef olduğunu hatırlatan firmanın Genel Müdürü Yasin Özpek, Bekilli'de yaşanan kirliliğe de isyan etti. Özpek, “İki hafta önce yaşanan çevre felaketinde çiftliğimizde ve doğal hayattaki yüzbinlerce balık telef oldu. Devletin hiçbir yetkilisi harekete geçmedi, sadece gelişmelere seyirci kalındı. Doğayı katletmeye kimsenin hakkı yok. Doğa, doğmamış çocuklarımızın, torunlarımızındır. İki hafta önce yaşanan çevre felaketi ders olmadı. Devletin ilgili ve yetkilileri yine sessiz. Hiç kimsenin doğayı katletme hakkı yoktur. Kimse harekete geçmiyor, Başbakanımız bari harekete geçsin” diye konuştu. Bu arada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin kısa süre önce konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!