Ankara’da öğrenci yurdu kapasitesi artacak

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da öğrenci yurdu kapasitesi artacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2013 01:18

KYK, 72 ilde öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere toplam 100 bin 250 yatak kapasiteli bina kiralayacak. Ankara’da yeni kiralanacak binalar ile 4 bin öğrenci daha yurtta barınabilme imkanına kavuşacak.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 72 ilde 15 yıla kadar öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere ön protokolle toplam 100 bin 250 yatak kapasiteli bina kiralayacak. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yurtların kapasitesini artırmak için 72 ilde 80 bina için kiralama modeli uygulanacak. KYK, 15 yıla kadar öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere toplam 100 bin 250 yatak kapasiteli bina kiralamak için ilan verecek.

BAŞKENT’TE 4 BİN YENİ YATAK

Binalar, proje safhasında ve “natamam” olarak 29 Kasım Cuma günü saat 17.00’ye kadar kuruma teklif edilebilecek. İstekliler, taşınmazların avan projeleri, mahal listeleri tapu kaydı ve imar durum belgesini kuruma verecek. Teklif edilecek binanın kapasitesi bazalı sistemle 500 ve üzerinde olacak. Bazalı sistemle 500 öğrenci kapasitesinin altındaki binaların kiralanması ise kurum tarafından değerlendirilecek. Binaların odaları 3-4 kişi kapasiteli olacak, tuvalet, duş ve lavabo bulunma şartı aranacak. Teklif edilen binaların donanımı ise kurum tarafından yapılacak. Kiralanacak binalarla Ankara’nın yurt kapasitesi 4 bin artacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!