FATİH Projesi için 5 firmadan teklif

Güncelleme Tarihi:

FATİH Projesi için 5 firmadan teklif
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2013 09:42

FATİH Projesi kapsamında 675 bin tablet bilgisayar için yapılan ihalede 5 firmadan teklif geldi. 2 firmanın teklifi açıldı. Diğerlerinin teklifleri ise teknik yeterlilikleri olmadığı için açılmadı.

Haberin Devamı

Eğitimde FATİH Projesi kapsamında 675 bin tablet bilgisayar için gerçekleştirilen ihalede, 5 firmadan 2'sinin teklifi açıldı. Teknik yeterlilikleri olmadığı için 3 firmanın teklifleri açılmadı. İhalede Telpa Telekominikasyon A.Ş, 409 milyon lira, C5 Elektronik San. ve Tic. AŞ ise 581 milyon 990 bin lira teklif verdi.

İhalenin bugün gerçekleşen aşamasının ardından açıklama yapan MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü İhale Komisyonu Başkanı Özkan Günday, dün 5 firmanın teklif verdiğini ve 2 firmanın da teşekkür mektubu sunduğunu belirtildi.

Teklif veren firmaların, dağıtıma esas teklifle sundukları ürünlerde, firma yetkililerinin de katılımıyla tespitler yapıldığını bildiren Günday, şunları söyledi:
"O tespitler doğrultusunda 5 firmadan 3'ünün teknik yeterliliğe sahip olmadığı görüldü. Bunlar 'Datateknik-Pasifik Yayınları' ortak girişimi, 'Casper, Exper, Probil' ortak girişimi ve 'Vestel' firmaları. Bu firmaların tekliflerini açmadık, kendilerine iade ettik. Diğer iki geçerli olan teklif, teknik yeterliliğe sahip geçerli teklif C5 Elektronik San. ve Tic. AŞ ile Telpa Telekominikasyon A.Ş'ye ait teklifleri açtık. Telpa Telekominikasyon A.Ş 409 milyon, C5 Elektronik Sanayi ise 581 milyon 990 bin lira teklif verdi. Nihai sonuç daha sonra bildirilecek. Bu ihale sonucu değil, teknik yeterliliği geçerli tekliflerin fiyatları."

Günday, elenen firmalara, neden elendiklerine dair bilginin de yazılı olarak tebliğ edileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!