Tablet ihalesi Telpa'nın

Güncelleme Tarihi:

Tablet ihalesi Telpanın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2013 01:12

Fatih Projesi kapsamında 675 bin adet tablet için yapılan ihaleyi 409 milyon liralık en düşük teklifle Telpa Telekom kazandı. İhalenin resmi sonucu ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Haberin Devamı

Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi kapsamındaki ihalelerin üçüncüsü bugün gerçekleşti. Dün 7 firmanın girdiği ihalede Samsung ve Hewlett Packard (HP) teklif vermeden ihaleden çıkınca ihale bugün 5 firma arasında yapıldı.

Ancak Casper-Exper-Probil, Vestel ve Data Teknik-Pasifik Grup Yayıncılık şirketlerinin önerdiği cihazlar teknik yetersizlikler nedeniyle zarfları bile açılmadan ihaleden elendi.

Kalan iki firmadan en düşük teklifi 409 milyon lira ile Telpa Telekom verirken, C5 Elektronik'in teklifi 582 milyon TL oldu.

Fatih Projesi’nin tablet bilgisayar kapsamında şu ana kadar ikisi pilot bölge olmak üzere üç farklı ihale yapıldı. Bu ihalelerin ilkini General Mobile kazanarak pilot bölgeler 8 bin 500 adet tablet bilgisayar dağıtmıştı. Pilot bölgeler için gerçekleştirilen ve 49 bin adet tablet bilgisayarı kapsayan ikinci ihaleyi ise Vestel kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!