Ali İsmail Korkmaz davası Kayseri’ye gitti

Güncelleme Tarihi:

Ali İsmail Korkmaz davası Kayseri’ye gitti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 13:55

GEZİ protestoları sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın linç edilmeye kalkışılmasından 38 gün sonra ölümüyle ilgili dava kamu güvenliği gerekçe gösterilip Kayseri’ye alındı.

Haberin Devamı

1’i polis 5’i tutuklu 8 kişi hakkında kasten adam öldürmek ve bu suçu kolaylaştırmaktan 10-15 yıl hapis ile müebbet hapis arasında ceza istenen davanın kamu güvenliği nedeniyle başka bir ile nakli konusunda Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi valilik ve başsavcılıktan görüş istemiş, ardından Adalet Bakanlığı kanalıyla bu konuda karar için dosyayı Yargıtay’a göndermişti. 20 Kasım Pazartesi günü görülecek dava öncesi 50’yi aşkın STK, duruşmaya katılım çağrısı yapmıştı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin davanın Kayseri’de görülmesine karar verdiği bildirildi. Duruşma 20 Kasım’da. ;

İddianamenin düzenlenmesinin ardından Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tensip zaptında kamu güvenliği konusu şöyle aktarılmıştı:

“Kamuoyunda ‘Gezi Parkı Olayları’ olarak bilinen olaylar süresince ilimizde yoğun olayların meydana gelmesi, dava konusu olayın bu eylemler sırasında olmuş olması, davanın soruşturma aşamasında geçen süreçte eylemlerin adliye çevresinde ve Eskişehir ilinde de devam etmiş ve devam ediyor olması nazara alındığında, yargılama ve duruşmalar sürecinde olayların yaşanma ihtimali, bu olaylar sırasında kamu güvenliğinin sağlanmasında zorluklar yaşanabileceği dikkate alınarak Eskişehir Valiliği’ne müzekkere yazılarak yargılama sırasında kamu güvenliğinin sağlanmasında sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağı hususunda görüş sorulmasına, Cumhuriyet Başsavcılığı’na da aynı mahiyette müzekkere yazılarak davanın başka yere naklinin gerekip gerekmediği konusunda görüşlerinin sorulmasına…”

EGM İSTİHBARAT RAPORU YAZDI İDDİASI

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna imzalı 3 sayfalık yanıtta Gezi Parkı’ndaki düzenlemeleri protesto eylemlerinin İstanbul’la aynı gün Eskişehir’de başladığı belirtilerek şöyle denildi:
“Şiddete dönüştürülen eylemler ilk etapta demokratik bir hak arayışı olarak ifade edilse de, ilerleyen süreçte terör örgütlerinin uzantıları durumundaki marjinal gruplar tarafından provake ve istismar edilerek kesintisiz şiddet olaylarına dönüştürülmüştür. Eskişehir’de 31.05-19.06.2013 tarihleri arasında kesintisiz devam eden eylemler sırasında 28 polis memuru, 7 vatandaş yaralanmış, 224 kişi hakkında 2911 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapılmıştır. Eskişehir adliyesinde görevli hakim ve savcıları etki altına almaya yönelik olarak haftanın bir günü (Perşembe) adliye binası önünde “Adalet Nöbeti” adını verdikleri oturma eylemi, haftanın bir günü (Cumartesi) “Adalet Yürüyüşü” adı verilen yürüyüş eylemi düzenlenmektedir. Gezi eylemlerinin başlatıldığı Eti Parkı’nin isminin Ali İsmail Korkmaz Parkı olarak değiştirilmesi amacıyla imza kampanyası devam etmektedir. Eskişehir Valisi’nin medyada yer alan beyanları üzerinden vali, emniyet mensupları ve hükümete yönelik anti propaganda yapmaktadırlar. DHKP-C terör örgütü tarafından ses getirecek şiddet eylemi planlamasının yapıldığı istihbarat raporlarından anlaşılmış, EGM tarafından gönderilen yazılarda, başta Eskişehir olmak üzere Ankara, Adana, Hatay, İstanbul ve İzmir illerinde örgütün eylem arayışı içinde olduğu ve duyarlı bulunması istenmiştir…Eskişehir’in kolay ulaşılabilir olmasının, ilimizde tertip edilecek muhtemel eylemlere diğer illerden de yoğun katılım olabileceği değerlendirilmektedir…”

BAKMADAN GEÇME!