Fatih’te devler çekildi

Güncelleme Tarihi:

Fatih’te devler çekildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 01:15

Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi kapsamında 675 bin adet tablet için gerçekleştirilen ihalede Samsung ve Hewlett Packard (HP) gibi teknoloji devlerinin çıkmasının ardından erteleme kararı verildi.

Haberin Devamı

7 şirketin teklif verdiği ihaleye Data Teknik-Pasifik Grup Yayıncılık, Samsung Elektronik, HP, Casper-Exper-Probil, Vestel, Telpa Telekom ve C5 Elektronik şirketleri katılmıştı. Ancak iki teknoloji devinin ihaleden çekilmesi sonrasında ihale kurulu revizeli tekliflerin tarihini değiştirdi. Revize tekliflerin dün saat 16.00’da verilmesi beklenirken ihale kurulu, talepler üzerine söz konusu tarihi 12 Kasım Salı saat 16.30’a ertelediğini duyurudu. Söz konusu tarihte 5 şirket bugün revizeli tekliflerini vererek ihaleyi almaya çalışacak.

VESTEL İDDİALI

İhaldeki ilk tekliflerde en düşük rakamı 303.7 milyon TL ile Vestel verdi. Vestel’in verdiği teklif ile tablet bilgisayar başına yaklaşık 450 lira değer biçilmiş oldu. Öte yandan Fatih Projesi’nin tablet bilgisayar kapsamında şu ana kadar ikisi pilot bölge olmak üzere üç farklı ihale yapıldı. Bu ihalelerin ilkini General Mobile kazanarak, pilot bölgeler 8 bin 500 adet tablet bilgisayar dağıtmıştı. Pilot bölgeler için gerçekleştirilen ve 49 bin adet tablet bilgisayarı kapsayan ikinci ihaleyi ise Vestel kazanmıştı. 10.6 milyon tablet bilgisayarı kapsayan ihale oluşturulan adımlarla devam ediyor. Yerli ve yabancı 11 farklı şirketin katıldığı ihalede, Samsung Electronic, Samsung Elektronik, Mobil-TelElektromed, Vestel Elektronik Sanayi, Casper-Exper-Probil, Apple, Telpa Telekomünikasyon-Atmaca Elektronik, Microsoft, Arçelik, Toshiba Europe ve Hewlett Packard yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!